Soluția lui Florin Cîțu pentru vaccinarea în mediul rural

Premierul Florin Cîțu a avut, luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale. Florin Cîțu speră ca primarii de oraşe, municipii, comune şi reprezentanţii Consiliilor Judeţene să fie un sprijin important pentru a face mai uşor accesul la vaccinare la românilor.

Author: Razvan Ilie luni 26 aprilie 2021 , 19:15

florin citu
Florin Citu: Vom susţine activitatea centrelor mobile, o soluţie eficientă, având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson[Sursa foto: Facebook / Florin Citu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul vorbește de o accelerare a campanie de vaccinare împotriva COVID-19, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni şansa la imunizare împotriva virusului şi revenirea treptată la

o viaţă normală.

"Am discutat astăzi cu reprezentanţii autorităţilor locale mai multe soluţii care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri, a centrelor de vaccinare drive-through şi a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca şi alţii să se alăture acestui efort comun", a declarat luni premierul Florin Cîțu.

Citeste si: Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă: „Centrele de vaccinare vor fi deschise atât în prima, cât şi în a doua zi de Paşte”

Cum se va face vaccinarea în mediul rural

Potrivit prim-ministrului Cîțu, se va merge mai departe în ceea ce priveşte amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaţilor şi a familiilor acestora.

" Pentru comunităţile rurale sau mai greu accesibile, dar şi unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susţine activitatea centrelor mobile, o soluţie eficientă, având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson", a scris Florin Cîţu, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Citeste si: Peste 3 milioane de români s-au vaccinat anti-COVID până acum

Florin Cîțu mizează pe ajutorul autorităților locale în creșterea ratei de vaccinare în zonele rurale: "Voi continua colaborarea cu autorităţile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru", a mai spus premierul.  

Declarații Florin Cîțu după ședința de la Palatul Cotroceni:

Premierul a apreciat cu câteva ore mai devreme progresul consistent făcut în Capitală de lupta împotriva răspândirii COVID-19:


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si