Despre majorarea pensiilor în septembrie, ministrul Finanțelor a spus că sunt bani la buget, dar totul depinde de execuția bugetară.

Citeste si: Anisie: Elevul care are acces la internet şi are posibilitatea de a participa la lecţiile online are obligativitatea de a participa la cursurile desfăşurate de către profesor

„La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul. Am cuprins în buget creşterea pensiilor, pentru că era legislaţia în vigoare.

În acelaşi timp, totul depinde de execuţia bugetară. Vom vedea cum va fi situaţia atunci. Acum două luni nu ştiam că o să avem un deficit de 6,7% în această perioadă. Avem un deficit, trebuie să-l finanţăm. Să vedem cum evoluează lucrurile şi atunci, poate, se va lua o decizie. În acest moment nu avem de ce să discutăm despre pensii, pentru că la rectificare nu s-au luat banii de acolo.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Nu este un subiect care ar trebui discutat azi. Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor.

Dacă execuţia bugetară nu este bună, investiţiile vor avea un semn de întrebare asupra lor, la plata salariilor va fi o problemă şi acolo. Plata pensiilor care sunt azi va avea o problemă, dacă avem o execuţie proastă. Deci, execuţia bugetară este foarte importantă pentru a plăti cheltuielile pe care le avem azi”, a explicat Cîţu, la Realitatea Plus.

Citeste si: Vela: Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani

„Dacă ai creşte taxele, arunci economia în criză şi mai rău”

Referitor la o posibilă creştere de taxe şi impozite, ministrul Finanţelor a spus că "ar fi o greşeală fatală", la fel cum şi o scădere a acestora ar fi o greşeală.

„Ar fi o greşeală fatală pentru o economie ce vine după criză. Ar fi o greşeală foarte mare să creşti taxele. În acelaşi timp, ar fi o greşeală foarte mare şi să le scazi, pentru că ai nevoie şi de venituri la buget. Trebuie să păstrezi echilibrul. Situaţia pe care o ai trebuie să o administrezi aşa cum o ai.

Dacă ai creşte taxele, arunci economia în criză şi mai rău. Dacă scazi taxele, creezi deficitul şi mai mare şi îţi creezi probleme pe partea de finanţare. Trebuie să rămâi acolo unde eşti, nu schimbi nimic. Nu au nevoie nici companiile, nimeni nu are nevoie de şocuri pe partea de fiscalitate. Trebuie să administrezi economia cu ceea ce ai şi unde nu ai resursele să te împrumuţi”, a mai afirmat Florin Cîţu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si