Autorităţile din Prahova au identificat un nou focar de infecţie cu noul coronavirus la Spitalul Municipal din Câmpina, unde mai mulţi angajaţi ai blocului operator au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Judeţul Prahova înregistrează peste 9.400 de bolnavi de COVID-19 de la debutul pandemiei, iar indicele de infectare este de 1,86 la mie.

"Direcţia de Sănătate Publică Prahova a raportat un nou focar la Spitalul Municipal Câmpina (unitate-suport COVID-19), la blocul operator, acolo unde au fost identificate patru persoane confirmate cu noul coronavirus.

Angajaţii care au avut rezultate pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2 s-au izolat la domiciliu, a fost efectuată dezinfecţia spaţiului de lucru, a fost refăcut graficul de lucru pentru asigurarea continuităţii activităţii medicale”, informează, joi, Prefectura Prahova.

Virusul Sars-Cov-2 face ravagii în Prahova

focar de coronavirus în prahova
COVID-19 face ravagii în Prahova.[Sursa foto: PixaBay]


Anterior, focare de COVID au mai fost identificate atât la unitatea medicală din Câmpina, cât şi la alte spitale din judeţ.

Între timp, numărul de cazuri înregistrate zilnic în judeţ continuă să crească accelerat, cea mai recentă raportare pentru 24 de ore indicând 137 de noi diagnostice, de miercuri până joi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: Medicii, alarmați: COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu

Citeste si: Mihai Gâdea este în doliu: A murit infectat cu COVID-19

De la începutul pandemiei în Prahova, 9.417 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au constatat 304 decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.Incidenţa cumulată a cazurilor active de COVID-19 din ultimele 14 zile este de 1,86 la o mie de locuitori.

Dintre cele 412 locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, sunt ocupate 357, iar la terapie intensivă nu este liber niciunul dintre locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2. Autoritățile au intrat în alertă, virusul continuă să facă ravagii în România.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si