Ce spune Nelu Tătaru despre pacienții COVID-19 asimptomatici care apelează la medicul de familie

Nelu Tătaru afirmă că, dacă un pacient asimptomatic, aflat sub monitorizarea medicului de familie, va prezenta simptome, vor fi anunţate imediat DSP şi DSU.

Georgiana Balaban, joi 29 octombrie 2020 , 14:24

nelu tătaru pacienții covid 19
Nelu Tătaru vorbește despre pacienții coronavirus asimptomatici.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că dacă un pacient asimptomatic, aflat la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, începe să prezinte simptome de COVID-19, atunci vor fi anunţate Direcţia de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să fie realizată o evaluare medicală a acestuia.

Ce se întâmplă cu pacienții bolnavi de coronavirus supravegheați de medicul de familie

Nelu Tătaru a declarat, joi, la Constanţa, că responsabilitatea în această pandemie este a întregului sistem medical şi că fiecare specialitate trebuie să gestioneze o componentă a pacientului.

nelu tătaru pacienții covid 19
Pacienții covid-19 merg la medicul de familie.[Sursa foto: google]

Citeste si: Nelu Tataru, vesti alarmante! Cine primeste vaccinul anti-coronavirus imediat ce ajunge in tara

Citeste si: Unde se poate răspândi cel mai rău coronavirusul. Un medic a dat explicații

"Responsabilitatea este pe umărul întregului sistem medical. Să înţelegem că suntem toţi parteneri, şi noi ca şi corp medical, şi populaţia civilă, iar noi ca şi corp medical fiecare din specialitatea noastră gestionăm o componentă a pacientului nostru. Monitorizarea este o componentă pe care medicul de familie o gestionează şi cred că o gestionează foarte bine”, a explicat Nelu Tătaru.

Întrebat ce face un medic de familie, atunci când un pacient cu probleme oncologice sau cardiologice, care este asimptomatic, începe să prezinte simptome de COVID-19, ministrul Sănătăţii a răspuns: "Evaluarea fiecărui pacient se face în funcţie de simptomatologie. În contextul în care acel pacient monitorizat prezintă simptomatologie, fiind asimptomatic până atunci, se anunţă atât DSP-ul, cât şi DSU. Noi avem foarte bine stabilite aceste lucruri, evaluarea se face prin DSU, programat şi la o radiologie şi la un computer tomograf pulmonar, deci toate sunt foarte bine stipulate. Rămâne doar ca monitorizarea să fie făcută corect pentru a nu pierde un moment în care un pacient poate decompensa”.

Coronavirus 29 octombrie 2020: Numărul de cazuri a explodat în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 6.481 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, 83 de decese, 868 de pacienţi internaţi la ATI. Ieri, au fost înregistrate 5.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, 107 decese şi 861 de persoane internate la Terapie Intensivă.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS. 

Per total au fost efectuate 36.169 de teste pentru COVID-19 la nivel naţional.

"În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv", anunţă Grupul de Comunicare Strategică. 

Până astăzi, 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si