Focar de coronavirus la școală. 21 de elevi și trei profesori infectați cu Sars-Cov-2

Un nou focar de coronavirus a fost anunțat în România. 21 de elevi, trei cadre didactice şi o secretară de la 19 unităţi de învăţământ au fost infectați cu virusul COVID-19.

Author: Georgiana Balaban marți 16 februarie 2021 , 13:42

focar de coronavirus școală argeș
Focar de coronavirus la o școală din Argeș.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Virusul covid-19 face victime în școli.Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, anunţă că 21 de elevi, trei cadre didactice şi o secretară, de la 19 unităţi de învăţământ din judeţ, sunt infectaţi cu noul coronavirus, în cele mai multe fiind cazuri fiind vorba despre şcoli gimnaziale sau licee.

Citeste si: Coronavirus in Romania, 15 februarie 2021. Cate cazuri noi de infectare cu COVID-19 sunt? Care este situatia in sectiile ATI in ultimele 24 de ore?

Autoritățile au transmis că cele mai multe infectări s-au făcut în afara şcolii şi reclamă faptul că mulţi părinţi îşi duc sau îşi lasă copiii la petreceri, evenimente private sau în locuri aglomerate, iar în acest context face un apel la părinţi să evite astfel de evenimente, subliniind că "a considera educaţia o prioritate se vede în faptele noastre, nu în vorbe".

Citeste si: A doua tranșă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge sâmbătă în România

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a anunţat că au fost depistate cazuri de COVID-19 în 19 unităţi didactice din judeţ, fiind diagnosticaţi 21 elevi, trei profesori şi o secretară.

În cele mai multe situaţii este vorba despre un singur caz pe şcoală, fiind identificate trei cazuri la Şcoala Gimnazială "Traian” şi două cazuri la Şcoala "Armand Călinescu” din Piteşti.

„Din păcate vedem că numărul copiilor infectaţi creşte şi, pe măsură ce acest număr va creşte, clasele acelea vor intra în scenariul online”, a afirmat Emanuel Soare.

El a arătat că, în baza acordurilor exprimate de către părinţi, au fost realizate 29 de teste rapide elevilor care au fost contacţi ai celor infectaţi şi doar unul a ieşit pozitiv.

Ce au transmis autoritățile

„În general infectarea în rândul elevilor s-a făcut înainte de începerea şcolii şi mai puţin la nivelul clasei”, a precizat Soare.

focar de coronavirus școală argeș
Elevi infectați cu coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]


Prefectul a subliniat importanţa măsurilor de prevenire a răspândirii virusului în afara şcolii, arătând că sunt cazuri în care părinţii fie îşi duc copiii, fie îi lasă pe aceştia în locuri aglomerate sau la petreceri.

Citeste si: Vaccinul ar putea deveni obligatoriu în România! Primele declarații ale autorităților

„Sunt copii care nu se duc la petreceri, sunt copii serioşi care vor să înveţe carte, dar sunt puşi în situaţia de risc epidemiologic. Şcoala nu e o chestiune care ţine doar de profesori sau la Inspectoratul Şcolar, şcoala ţine de noi toţi. Până acum ne-am văitat că nu merg copiii la şcoală, iar acum, când s-a deschis, creând oportunităţi de infectare vom închide şcolile. Orice efort pe care îl facem în şcoală este anulat de această lipsă de responsabilitate.(...) A considera educaţia o prioritate asta se vede în faptele noastre, nu în vorbe”, a declarat Emanuel Soare.

Citeste si: Raed Arafat, despre vaccinul obligatoriu: "Numărul de cazuri a scăzut..."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si