Focar de infecție COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență din Galați

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, a anunțat miercuri, că un nou focar de infecție cu COVID-19 a fost depistat la o secţie medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" din Galaţi. Recent, încă trei astfel de focare au fost depistate în aceeași unitate medicală.

Author: Alexandra Costea miercuri 20 octombrie 2021 , 15:57

Focar de infecție COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență din Galați

Focar de infecție COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență din Galați

[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform DSP Galați, este vorba despre 12 persoane infectate cu SARS-CoV-2 la Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei".

Printre persoanele confirmate pozitiv cu noul coronavirus, 9 sunt pacienți, iar 3 sunt cadre medicale, mai exact un medic şi doi asistenţi medicali. 

Citeste si: Ce măsuri se iau în discuție la ședință de la Cotroceni care are loc astăzi, 20 octombrie 2021

12 persoane infectate cu SARS-CoV-2 la Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei"

Cei trei angajați ai spitalului erau vaccinați anti-COVID, unul din ei chia şi cu doza a treia. Dintre cei 9 pacienți, doar unul era vaccinat anti-COVID. Primul testat pozitiv a fost unul dintre pacienți.

Citeste si: „Am deşertat sacul şi am găsit copilul, învelit într-o perdea”. Declarațiile înfiorătoare ale femeii care a găsit bebelușul aruncat la groapa de gunoi din Oravița- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Potrivit procedurilor, atât pacienţii, cât şi cadrele medicale care au intrat în contact direct cu cei testaţi pozitiv au fost supuşi triajului epidemiologic. În Secţia Ortopedie au fost restricţionate internările, pe o perioadă de 14 zile, fiind primite doar urgenţele medicale.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" din Galaţi au mai fost confirmate focare COVID la secţiile Medicală I, Cardiologie şi Neonatologie. 

Citeste si: Prefectul Capitalei a decis stimularea controalelor privind respectarea măsurilor de restricție sanitară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si