Pe lista măsurilor care vor fi discutate în ședința de la Palatul Cotroceni se află obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, închiderea magazinelor dupa o anumita oră şi interzicerea activităţilor care pot crea aglomerări, ai precizat surse oficiale pentru News.ro.

În contextul creşterii numărului de cazuri, este posibil să se ajungă la închiderea şcolilor şi trecerea în online. De altfel, în Capitală foarte multe şcoli se află deja în online, iar de săptămâna viitoare, elevii din ciclul primar intră într-o scurtă vacanţă, de o săptămână.

Citeste si: Octavian Jurma: „Acum le arătăm italienilor cum arată un val pandemic în care politicienii au luat locul medicilor”

Se va discuta despre carantina generală și cea zonală

O altă măsură ce urmează a fi discutată este impunerea carantinei generale sau zonale, în funcţie de rata de incidenţă, dar şi interzicerea circulaţiei între localităţile care au un număr mare de cazuri. Se pare că, momentan, nu se ia în calcul, introducerea stării de urgenţă în România.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat clar că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului.

Citeste si: Cifre îngrijorătoare: Peste 2.000 de localităţi au incidenţa cazurilor de COVID-19 peste 3 la mie. Care sunt acestea?

Raed Arafat va fi și el prezent la ședință

[Sursa foto: Inquam Photos/George Călin]

Cine va fi prezent la ședința de la Palatul Cotroceni

La şedinţă, care are loc la ora 17.30, participă și prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol şi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si