Autoritățile au reușit să sacrifice până acum 2.000 de exemplare din Belcești. Focarul a fost depistat în cursul acestei săptămâni.

Citeste si: Suspiciune de pestă porcină africană la o fermă din România. 39.000 de porci ar putea fi ucişi

„Avem echipe care lucrează până seara târziu, chiar și la lumina eflectoarelor, să eliminăm posibilitatea răspândirii virusului. Sunt foarte mulți oameni implicați.

Am solicitat sprijin, deja au venit colegi de la Vaslui, așteptăm colegi de la Botoșani și Neamț.", spune Bogdan Novenschi, director adjunct DSV Iași.

Angajații fermei au participat la eutanasiere.

Citeste si: Focar de pestă porcină în județul Timiș

Focar de pestă porcină în Timiș

Pesta porcină a fost identificată în mai multe județe din țară. Noi cazuri de pestă porcină au fost anunțate în Timiș. Autoritățile au instituit zone de protecţie şi supraveghere, iar mai mulți porci vor fi sacrificați. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Un al doilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat la Giurgiu

”În data de  27.10.2022 a fost prelevată o probă set organe de la un  porc domestic  mort provenit din exploataţia  de suine  din localitatea Şandra, judeţul Timiş. A fost recoltată şi  trimisă la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş şi în urma examenelor efectuate, proba a fost pozitivă conform buletinului de analiză”, se

arată într-un comunicat de presă, de vineri.

Citeste si:  40.000 de porci au fost sacrificați din cauza unei greșeli făcute de un fermier

Apoi pesta porcină a fost descoperită la Dudeștii Vechi.

”În data de  27.10.2022 au fost prelevate  probe de sânge EDTA şi set organe de la porcine provenite dintr-o exploataţie nonprofesională din localitatea Dudeştii Vechi, judeţul Timiş. Probele au fost trimise la  Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş şi în urma examenelor efectuate, acestea sunt pozitive conform buletinelor de analiză”, precizează sursa citată. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si