A fost interzisă comercializarea înstrăinarea sau mişcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii şi produselor din carne de porc provenite din zonele de restricţie. 

Un al doilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat la Giurgiu

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu a trasnmis că cel de-al doilea caz a fost confirmat într-o exploataţie nonprofesională din comunea Băneasa.

Citeste si: Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Giurgiu

A fost stabilită o zonă de protecție pe raza localităţilor Băneasa şi Pietrele şi o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minimum 10 kilometri, care include şi zona de protecţie, pe raza localităţilor: Braniştea, Gostinu, Puieni, Vlad Tepes, Plopsoru, Daita, Frasinu, Sfântu Gheorghe. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Interdicțiile impuse nu vor fi aplicate tranzitului porcilor pe şosea sau pe calea ferată dacă tranzitul se face fără descărcare sau oprire.

Nici un animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploataţie fără o autorizație

Primul caz a fost identificat miercuri, într-o gospodărie din comuna Clejani. 

Citeste si: Preţ carne porc Crăciun 2021: Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar

DSVSA interzice comercializarea, înstrăinarea sau mişcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii şi produselor din carne de porc provenite din zonele de restricţie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si