Focare de infecție în județul Arad. Anumite zone vor fi carantinate

Două sate din comunele Seleuş şi Gurahonţ din judeţul Arad au intrat în carantină pentru 14 zile.

Catalina Popa, sâmbătă 01 august 2020 , 10:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Șeful Ministerului Situațiilor de Urgență a emis, sâmbătă, un ordin de stabilire a unor zone de carantină în satele: Serius-Serius și Moroda și Gurahonsh, satele Gurajóns și Bonțești, unde au fost depistate 55 de cazuri și 35 de cazuri de COVID-19. După evaluarea epidemiologică, Biroul de Sănătate Publică Arad a propus Comitetului Județean de Urgență Arad să stabilească zone de carantină pentru cele patru districte. CJSU Arad a organizat vineri o întâlnire, în cadrul ședinței, DSU a înființat o zonă de carantină în conformitate cu procedurile actuale pentru o perioadă de 14 zile.

Citeste si: Noile măsuri economice luate de Guvern: „Investiții de minimum un milion de euro” - VIDEO

Vor fi luate noi măsuri în zonele afectate 

O serie de măsuri vor fi luate în zona de carantină, inclusiv: limitarea circulației persoanelor în cea mai mare măsură și monitorizarea continuă a respectării acestei măsuri. Asigurarea ordinii publice se face de către poliția locală. Dacă ordinea publică nu este stabilită la nivelul zonei de izolare, aceasta este asigurată de jandarmerie sau Poliția Națională Arad.

Citeste si: VIDEO| România se topește la propriu. A treia zi de caniculă și de cod roșu de epuizare termică, pe teritoriul țării

CJSU Arad va stabili personal responsabil pentru dezinfectarea regulată a locurilor publice conform programului stabilit de DSP Arad, iar medicii de familie din zona locală vor participa la monitorizarea medicală a persoanelor îndepărtate la domiciliu și vor oferi servicii medicale următoarelor persoane aflate în nevoie. De asemenea, va asigura funcționarea continuă a colectării deșeurilor și a serviciilor de utilități publice și continuitatea alimentelor și a mărfurilor care sunt strict necesare persoanelor care nu au susținători sau care nu și-au asigurat traiul și furnizarea de medicamente.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si