Noile măsuri economice luate de Guvern: „Investiții de minimum un milion de euro” - VIDEO

Guvernul a adoptat, vineri seară, noile măsuri economice, în contextul pandemiei. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a declarat, la finalul ședinței, că au fost aduse o serie de modificări privind accesul la finanțare până în 2023.

Author: Alex Dumitrescu vineri 31 iulie 2020 , 21:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Am să vorbesc doar despre actele care au fost aprobate în această ședință de Guvern. HG privind modificarea HG 807/2014. Este o schemă de ajutor de stat pentru companii mari, investiții care vin în România, de la zero, sau extinderea unor investiții actuale, o schemă de ajutor de stat care va avea un impact major în

economie.

Citeste si: Guvernul adoptă OUG privind ajutorul de un miliard de euro pentru firme

Modificările avute în vedere în această ședință de Guvern se concentrează pe flexibilizarea accesului la finanțare a operatorilor economici. Am prelungit perioada în care se pot emite acorduri pentru finanțare până în anul 2023, corespunzător prelungirii perioadei de valabilitate a regulamentului 651 din 2014.

A fost prelungită până în anul 2028 perioada în care se poate efectua ajutorul de stat, ținând cont că perioada de implementare a investiției poate fi mai mare de 3 ani. Toată această schemă a fost flexibilizată să fie cât mai ușor de accesat.

Este schema unde este nevoie de investiții de minimum un milion de euro”, a explicat Florin Cîțu.

Accesul la finanțare al operatorilor economici

„Tot o schemă de investiții care a fost aprobată astăzi, este vorba despre HG 332/2014, tot în vederea flexibilizării accesului la finanțare al operatorilor economici. Având în vedere situația prin care trece economia globală astăzi, în același timp, în data de 2 iulie, Comisia Europeană a adoptat modificarea legislației comunitare în domeniul ajutorului de stat și a trebuit să implementăm și aceste lucruri.

Citeste si: Marcel Vela, anunţul momentului

Aici am făcut simplificări și flexibilizare. Prelungirea perioadei în care se pot emite acorduri pentru finanțare până în anul 2023. Creșterea de noi locuri de muncă, de la 10, la 100, asigurarea egalității de tratament pentru toate întreprinderile în sensul generalizării obligației de a menține locurile de muncă create pentru o perioadă de cel puțin cinci ani de la data ocupării fiecărui loc de muncă, etc”, a mai spus ministrul de Finanțe.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si