Fortăreaţa de la mare care i-a adus Elenei Udrea un dosar penal, reintrodusă în circuitul turistic!

Vila Săbărel din Eforie SUD, pentru care Elena Udrea s-a ales cu un dosar la DNA, a fost reintrodusă în circuitul turistic.

Radu Constantin, vineri 11 ianuarie 2019 , 19:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Deşi a făcut obiectul unui dosar de corupâie, fosta vilă Monacă din Eforie Sud (în prezent Săbărel) a fost reintrodusă în circuitul turistic începţnd din anul 2018. Camerele vilei interbelice de pe malul Mării Negre au fost scoase la închiriat cu preţuri cuprinse între 100 şi 200 lei pe noapte şi a primit turişti care s-au declarat încântaţi de modul în care au fost primiţi acolo. ”O vilă superbă, m-am simţit foarte bine, recomand! Este foarte aproape de plajă iar administratorul vilei este un om deosebit”, a scris o turistă pe pagina de Facebook a locaţiei.

Considerată emblematică pentru staţiunea Carmen Sylva, perlă a Mării Negre de altădată (apare pe multe vederi din actuala staţiune Eforie Sud), Vila Săbărel a ajuns în posesia unei firme controlate de un apropiat al Elenei Udrea (Tudor Breazu supranumit ”Cici” – condamnat în dosarul Gala Bute şi eliberat acum o lună pe baza unei decizii CCR) în perioada în care Elena Udrea era Ministru al Turismului. Procurorii au fost de părere că preţul de vânzare a bunului a fost mult subevaluat – 56.425 euro) iar tranzacţia s-a realizat prin constrângerea conducerii societăţii SC Carmen Silva 2000 SA, care deţinea la acea vreme imobilul.

Vila Săbărel (fosta Monaco) a fost ridicată în 1936 şi a aparţinut unui inginer din Bucureşti. A fost una din primele clădiri ridicate în staţiune. În timpul celui de-al doilea război mondial a adăpostit mai întâi trupe nemţeşti, după care ruseşti. Ulterior, vila a ajuns în proprietatea Întreprinderii Turistice de Stat, care după căderea regimului comunist s-a transformat în SC Carmen Silva SA. Mulţi ani, ea a zăcut aproape abandonată.

Te-ar putea interesa si