Documentul care a dus la eliberarea Elenei Udrea a ajuns din România în Costa Rica într-un timp record. Acesta a fost expediat din ţară pe data de 21 decembrie în baza unei hotări emise de Tribunalul Bucureşti în aceeaşi zi. Actul a mers mai întâi la Ambasada României în Mexic, de aici în Costa Rica, unde a fost publicat în presă pe 22 decembrie. Pe 24 decembrie, Elena Udrea era deja eliberată.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În imaginile publicate de jurnaliştii din Costa Rica apar şi cei doi avocaţi ai Elenei Udrea: Rafael Quesada Lemaine şi Mauricio Brenes Loazia, cu câteva minunte înainte să predea documentul Tribunalului Penal Pavas. Documentul este redactat în limba spaniolă prin de către un traducător oficial acreditat de Ministerul de Externe din Costa Rica în persoana Mihaelei Monica Dobrinescu.

Actul este de fapt o revocare a cererii de extrădare formulat în cazul Elenei Udrea. Un document asemanător a fost emis de autorităţile române şi în cazul Alinei Bica, fost şef al DIICOT.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si