Gerhard Schroeder, fost cancelar german şi prieten al lui Vladimir Putin, a declarat că preşedintele rus îşi doreşte o ”soluţie negociată” la războiul din Ucraina şi că acordul privind transporturile de cereale ar putea reprezenta un pas înainte, relatează The Guardian.

Citeste si: Ucraina a recucerit 53 de localități în regiunea Herson

”Vestea bună este că Kremlinul doreşte o soluţie negociată”, a declarat Schroeder pentru cotidianului săptămânal Stern, conform News.ro.

Gerhard Schroeder: Soluție pentru Crimeea ca în cazul Hong Kong-ului

Fostul cancelar german a spus că soluţii la probleme cruciale precum cea a Crimeei ar putea fi găsite în timp, ”poate nu peste 99 de ani, ca în cazul Hong Kong-ului, ci în timpul generaţiei viitoare”.

Citeste si: Vladimir Putin a semnat o nouă doctrină navală pentru Rusia

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

El a precizat că o alternativă la aderarea la NATO pentru Ucraina ar putea fi neutralitatea armată, precum în cazul Austriei.

Schroeder a adăugat că a avut o întrevedere, săptămâna trecută, la Moscova, cu Putin. ”Un prim succes este acordul pentru cereale, e posibil să poată fi extins încet spre o încetare a focului”, a subliniat Schroeder.

Soluție pentru Donbas după "modelul cantonal elveţian”

Viitorul regiunii Donbas din estul Ucrainei, scena unor lupte aprige, este, însă, mai complicat, a continuat Schroeder.

”Va trebui găsită o soluţie bazată pe modelul cantonal elveţian”, a mai spus el, adăugând că ar trebui să se verifice dacă Putin se va întoarce la o ”linie de contact” antebelic într-o încetare a focului.

Citeste si: Rusia acuză SUA de "implicare directă" în războiul din Ucraina

/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1686/20242109/1/rusia-germania.jpg

Gerhardt Schroeder, cancelar din 1998 până în 2005, a criticat războiul din Ucraina, dar a refuzat să îl condamne pe liderul rus, pe care îl numeşte încă un prieten apropiat.

Rusia şi Ucraina au încheiat luna trecută un acord în vederea deblocării exporturilor de cereale din porturile Mării Negre, iar prima navă care transportă cereale ucrainene pe pieţele mondiale de la începutului invaziei Moscovei în februarie a ajuns în Turcia în cursul nopţii de luni spre marți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si