Fosta mare atleta Maricica Puica s-a retras intr-un sat de langa Campulung! Campioana olimpica de la Los Angeles e scandalizata de cei aflati la conducerea tarii: "Cat au furat, Doamne! Furi cinci milioane, faci un an de puscarie si apoi iti traieste tot

La 67 de ani, fosta mare campioana Maricica Puica locuieste intr-un cadru idilic, intr-un sat de langa Campulung.

Author: Petru Luca Webeditor: A.N. vineri 22 septembrie 2017 , 21:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Medaliata cu aur la proba de 3000 de metri in cadrul Olimpiadei de la Los Angeles (1984), cu bronz la proba de 1500 de metri, tot la Olimpiada din 1984, dar si dubla medaliata cu argint la Mondialele de la Roma (1987), Maricica Puica este un nume de referinta in istoria atletismului romanesc.

Ajunsa la 67 de ani, fosta mare campioana (nascuta la Iasi) a preferat sa se mute de ceva vreme in satul Valea Mare Pravat, situat langa Campulung, in casa familiei sotului. Intr-un interviu acordat site-ului jurnaldearges.ro, Puica si-a declarat indignarea fata de conducerea politica a tarii, in special fata de dei care au in grija Sportul si Educatia: "Acum m-am luat de gât cu ăia de la Minister... cică acum le dau copiilor manuale de Sport şi Dirigenţie... La ce le trebuie manuale de Sport, când eu îi învăţ?! Plecăm de la A la Z şi îi duc unde trebuie. Fiecare are planificare şi trebuie să ţii cont că sunt unii mai slăbuţi, unii mai bunuţi, facem diferit cu ei. Ce înveţi tu din manual, nene, să faci încălzirea, la ce mai e bun profesorul de sport? Profesorul trebuie să facă, de-aia e profesor”, afirma fosta mare atleta.
Foarte suparata, Puica a continuat:  "Când îl văd pe mototolul ăla de ministru al Sportului... Au căzut pereţii ăia, plafonul la o şcoală şi el zice <<Le-aş spune părinţilor să nu-i ducă la şcoală!>>.
Şi atunci unde să-i duc, bă, Bulă, bă?! La care şcoală? Să pleci de acasă la şapte dimineaţa ca să ajungi în altă parte, să mergi în aglomeraţia aia din Bucureşti?! Păi îmi amintesc că noi când ieşeam la şapte la înviorare, plângea sufletul în noi. Şi auzeam şi lupii, când eram în cantonament la Balvanyos, ţipam toţi să-i alungăm...”.
Cat despre guvern si restul celor care conduc destinele neamului, campioana de la Olimpiada din 1984 are o parere si mai proasta: "Cât au furat, Doamne! Furi cinci milioane, faci un an de puşcărie şi apoi îţi trăieşte tot neamul... Şi mai moare câte unul, se bat alţii pe banii ăia şi sunt, de fapt, banii statului. Dar ce să fac, că sunt prea mică!”, a opinat Puica pentru jurnaldearges.ro.
Pentru perfomanta olimpica, Maricica Puica marturiseste ca a primit prima un video, insa contesta si acum modul de lucru al lui Nicolae Marasescu, fostul sef al atletismului autohton, care ar fi nedreptatit-o clar in favoarea sportivelor pe care le antrena el, motiv pentru care ea ar fi varsat "butoaie de lacrimi"! 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si