Gabriela Vranceanu Firea e mandra de originile sportive ale primei sale familii! Fostul sot, decedat la 52 de ani, era antrenor de atletism, iar soacra primaritei a fost decan la ANEFS!

Elena, soacra Gabrielei Firea, a murit cu doar doua saptamani inainte de fiul sau, Rasvan, disparut prematur la 52 de ani, in 2010.

Editor: Alexandra Chiric Author: Matei Vaihan duminică 25 septembrie 2016 , 13:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In urma cu doua saptamani, cand a fost acuzata ca a blocat activitatile sportive pe soseaua Kiseleff, Gabriela Firea a vorbit despre familia fostului ei sot decedat in 2010. "Sunt un om care s-a educat, s-a format 20 de ani într-o familie de sportivi. Fostul meu soţ, Dumnezeu să-l odihnească, antrenor de atletism, profesor de sport, Răsvan Firea a pregătit talente în acest domeniu.

Mama sa, Elena Firea, profesor, antrenor cunoscut de toată lumea sportivă. Fostul meu socru, Victor Firea — campion. Aşa că cred că nu trebuie să primesc lecţii de la o firmă privată care se încăpăţânează să ţină cinci persoane care să joace ceva pe Kiseleff blocând sute de mii de oameni care merg poate chiar la activităţi sportive”, a spus Firea.
Actualul primar al Capitalei a trecut printr-o perioada teribila in ianuarie 2010, cand a ramas vaduva dupa ce sotul ei, Rasvan, a murit la doar 52 de ani, din cauza unor complicatii aparute dupa un transplant renal. Cu doua saptamani inainte de tragedie, murise si soacra lui Gabi Firea, Elena, la 82 de ani.
Elena Firea a fost o figura proeminenta a sportului romanesc: fosta arbitra internationala si vicepresedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, Profesor Universitar Doctor Elena Firea a fost Decan al Academiei Naţionale de Educaţie Fizica şi Sport (ANEFS), în perioada 1981-1984, rector al aceleiaşi instituţii, în perioada 1984-1990, şi decan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, fiind prima femeie care a ocupat aceste funcţii. Si socrul lui Gabi Firea, carea murit in 2007, a fost atlet de performanta, reprezentand ulterior Romania in structurile Federatiei Internationale de Atletism.
Rasvan Firea (stanga), in tinerete
Rasvan Firea (stanga), in tinerete
Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si