Eduard Bandi a fost fundas la Rapid Bucuresti, in anul 2002, fiind socotit unul dintre cei mai taletati jucatori ai generatiei sale, mai ales ca a jucat si pentru echipa de tineret a Romaniei. Ulterior, el s-a transferat in Moldova, la Serif Tiraspol, insa, dupa putin timp, a decis sa se calugareasca, desi avea doar 21 de ani, fara sa-si anunte nici macar familia. El s-a dus la Manastirea Gura Motrului, din judetul Mehedinti, insa dupa un an de zile a ajuns la Manastirea Putna, devenind omul de incredere al staretului Melchisedec Velnic.

Eduard Bandi a imbracat tricoul nationalei de tineret

„E un om de mare nădejde, credincios şi cu frică de Dumnezeu. Este venit la noi la mănăstire din 2004, şi de câţiva ani este şoferul meu. Vă daţi seama că nu puteam să dau o astfel de misiune decât unui om în care am mare încredere. La noi la mănăstire nu este nici televizor şi nici radio. E un singur televizor în locul unde mai sunt cazaţi cei care vin din exterior, însă călugării nu au acces la el”, marturisea staretul in Monitorul de Suceava. “A fost scârbit de ce era în jurul lui, de faptul că nu putea să fie pe propriile picioare. Ştiţi dumneavoastră cum e, mai bine ca mine, impresari, patroni...”, a mai spus Melchisedec Velnic, care a dezvaluit ca fostul fotbalist primise si un nume de calugar, Pahomie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Melchisedec Velnic, staretul Manastirii Putna

Acesta a stat la Putna mai bine de 10 ani, dupa care a decis ca sa se duca la Muntele Athos. Dezvaluirea  fost facuta de un alt fotbalist, Philippe Magdalinis, care joaca pentru Rapid, dar care a fost in lotul unei echipe de langa Salonic. “Vorbeam cu cei de acolo, m-au întrebat de unde sunt. Le-am spus că din România. Atunci mi-au spus că este şi la muntele Athos un călugăr român, care a jucat fotbal.

Iniţial am crezut că este o glumă. Dar apoi mi-au zis că este vorba despre Edi Bandi. Am rămas uimit. E adevărat, nu am vorbit cu el, însă mi-au spus cei de acolo câteva detalii. Ştiu că nu a jucat foarte mult la Rapid, însă mi s-a părut o lucrare a destinului”, a declarat Magdalinis pentru site-ul 1923.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si