Fostul hotel al lui Vântu din Delta Dunării se transformă în cazinou! Se aşteaptă legea care scuteşte construcţiile din Deltă de taxe şi impozite pentru jocuri de noroc!

Nu mai e un secret că fostul hotel al lui Vântu din Delta Dunării se transformă în cazinou.

Matei Vaihan, vineri 26 aprilie 2019 , 22:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

E clar că fostul hotel al lui Vântu din Delta Dunării se transformă în cazinou. “Oamenii de afaceri Iulian Robu și Constantin Căpățână, cunoscuți pentru dezvoltarea complexului rezidențial Militari Residence din București, vor lansa în luna mai Lebada Luxury Resort & SPA, rezultat în urma renovării și extinderii fostului complex hotelier Lebăda din localitatea Crișan, situat pe brațul Sulina din Delta Dunării. Investiția în această afacere a depășit 20 milioane de euro, și vine într-un moment în care se rediscută legea ce scutește de impozite și taxe terenurile și construcțiile din Deltă utilizate pentru jocuri de noroc.”, a dezvăluit profit.ro. (vezi în ce afacere investeşte fiul lui Vântu)

Citeste si: Scandal epocal intre Liviu Mihaiu si Stelian Negrea! Fostul guvernator al Deltei Dunarii a declansat o cearta in care abunda acuzele grave

Fostul hotel al lui Vântu din Delta Dunării se transformă în cazinou. Complexul dispune de un teren de aproape patru hectare 

“Investitorii au cumpărat proprietatea în toamna anului 2017 la o licitație organizată de ANAF în vederea valorificării mai multor proprietăți confiscate de la Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul FNI. Statul a reușit să recupereze circa 4,2 milioane de euro de pe urma vânzării complexului Lebăda și a complexului Sulina. Proprietatea mai valoroasă a fost Lebăda, care a avut un preț de pornire a licitației de 1,6 milioane de euro și a fost adjudecată la peste 3 milioane de euro. Sorin Ovidiu Vântu cumpărase complexul Lebăda la începutul anilor 2000 cu gândul să renoveze hotelul, însă nu a mai finalizat investiția. Iulian Robu și Constantin Căpățână au preluat proprietatea amplasată în inima rezervației naturale Delta Dunării, pe brațul Sulina, la intersecția cu Dunărea Veche în localitatea Crișan, la mila 13,5. Complexul dispune de un teren de aproape patru hectare și, pe parcursul anului trecut, suprafața construcțiilor a fost extinsă cu aproximativ 65%. Astfel, de la circa 3.500 de metri pătrați, complexul a ajuns la circa 5.700 de metri pătrați și peste 200 de spații de cazare, dintre care 140 destinate oaspeților și restul angajaților”, a mai scris profit.ro.

Fostul hotel al lui Vântu din Delta Dunării se transformă în cazinou: "Așteptăm reglementările în vigoare"

S-a aflat că fostul hotel al lui Vântu din Delta Dunării se transformă în cazinou. „Avem o clădire cu destinația de cazinou, dar așteptăm reglementările în vigoare. Am contactat trei furnizori de servicii pentru echipamente de cazinou și am primit trei oferte. La ofertele primite, din calculele noastre nu iese profit. Costurile de licență, de autorizare, sunt foarte mari. Noi ne-am dori să avem un cazinou, pentru că resortul va fi clasificat la 5 stele și ar aduce o plus valoare. Ar fi un instrument de marketing pentru a atrage turiștii străini. În Deltă nu mai sunt alte cazinouri. Dacă nu va fi cazinou, va fi un club“, spune pentru Profit.ro Laurențiu Niculae, general manager Lebăda Luxury Resort & SPA. Investiția apare într-un moment în care comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților au reluat dezbaterile pe proiectul legislativ inițiat în 2017 de senatorul PSD Șerban Nicolae care propune scutirea de taxe și impozite pentru terenurile și construcțiile din Delta Dunării utilizate, printre altele, pentru jocuri de noroc.”, s-a mai scris despre proiect.  

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si