Fostul premier, Mihai Tudose, postare îngrijorătoare:„Mă tem că România va deveni cimitirul Europei”

Într-o postare pe pagina de Facebook, premierul Mihai Tudose consideră că epidemia de coronavirus nu a fost gestionată corect în România.

Author: K.B. joi 02 aprilie 2020 , 15:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Un martie irosit iresponsabil într-o succesiune de greșeli"

Dangătul de jale din Suceava e pe cale să se propage în întreaga țară, dacă în al 13-lea ceas nu se iau măsuri ferme pentru gestionarea crizei.
Ne pregătim de o tragedie națională, din cauza unui martie irosit iresponsabil într-o succesiune de greșeli – de la granițe până în spitale, de la neechiparea medicilor până la nepregătirea cetățenilor.

Citeste si: Imagini incredibile difuzate de Rai 1: Românii au început ocuparea abuzivă a caselor celor internați în spitale

Tsunamiul a crescut sub ochii noștri, dar autoritățile române n-au făcut decât să-i netezească drumul.

Știam din Italia și Spania cum mătură vieți, atunci când loveşte sisteme medicale prinse pe picior greșit.

Știam din exemplul altor țări că proporțiile dezastrului pot fi limitate, dacă se iau măsuri, măcar pe ultima sută de metri.(...)

Tudose cere ca Guvernul României să intervină în forță și crede că președintele României ar trebui să preia direct gestionarea crizei.

Citeste si: Întârzie testarea pentru coronavirus în București. Firea acuză „opoziția unor decidenți”

"Ce se mai poate face în actuala situaţie? Dacă nu se vor lua măsuri categorice de instalare a carantinei la nivel național, mă tem că România va deveni cimitirul Europei.

De aceea, pledez pentru închiderea completă a tuturor zonelor-focar, comandă unică în achiziționarea și distribuirea materialelor sanitare (au apărut cazuri în care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia să le lucreze), măsuri coerente pentru salvarea economiei și nu bâlbele din fiecare ședință de guvern.

Înainte de orice, însă, se impune preluarea de către Președintele României a gestiunii directe a crizei.

Citeste si: Horoscop 3 aprilie 2020. Nu te lăsa copleşit de starea emoţională fragilă care îţi dă târcoale

Asta nu e situație pentru Orban și Câțu. Și-au dat testul capacității căutând zilnic să-și justifice mediocritatea inventând vinovați în loc sa găsească și sa implementeze soluții...

Ajunge!

Deja bat clopotele....", este mesajul postat pe Facebook de Mihai Tudose.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si