Fostul procuror general al României a donat rudelor o sumă fabuloasă! Augustin Lazăr le-a dat 120.000 lei fiicei și ginerelui său EXCLUSIV

Până acum un an, când s-a pensionat, procurorul Augustin Lazăr a fost un personaj central în viața publică.

Petru Luca, miercuri 30 septembrie 2020 , 20:37

Augustin Lazăr
Fostul procuror general este generos cu rudele apropiate
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Până anul trecut, când s-a pensionat, procurorul Augustin Lazăr a fost un personaj central în viața publică autohtonă. Pe data de 27 aprilie 2019, Augustin Lazăr a fost eliberat din funcție de președintele Klaus Iohannis, după mai multe dispute cu ministrul Justiției de atunci, Tudorel Toader. ”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare", așa suna comunicatul de presă care confirma despărțirea.

Citeste si: Marcel Vela: Disperarea unor candidaţi că au pierdut nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale

În ultima lui declarație de avere, depusă la eliberarea din funcție, Augustin Lazăr a recunoscut că a donat fiicei sale și ginerelui său suma de 120.000 lei, pe care le-ar fi acordat-o în august 2018. Tot din documentul oficial aflăm că Augustin Lazăr deține două case - una construită de el, alta moștenire de familie - și 6 terenuri ( 3 agricole, două intravilane și unul forestier).

Augustin Lazăr s-a remarcat la început prin implicarea în rezolvarea dosarului brățărilor dacice furate

La nivel salarial, fostul procuror general raportase în ultima lui declarație următoarele venituri în perioada 1.01. 2018- 2.05. 2019: 331019 lei (activitate profesională), 150851 lei (activitate profesională), 74973 lei (activitate didactică) și 12739 lei (restanțe salariale, hotărâri judecătorești). În perioada similiară cu cea raportată de Augustin Lazăr, soția acestuia a încasat de la Oficiul de Pensii Alba suma de 260820 lei, reprezentând pensie de serviciu și restanțe pensie.  

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr a ieșit la pensie anul trecut

Inițial procuror la Alba Iulia, Augustin Lazăr (63 de ani astăzi) s-a remarcat prin implicarea cu succes în rezolvarea recuperării brățărilor dacice furate de la Sarmizegetusa și înstrăinate, dosar la care procurorul a lucrat mai bine de 7 ani.  

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si