Fostul rugbist Mihai Ispas a murit! Era supranumit "umbra" lui Ion Iliescu

Mihai Ispas, consilierul preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, a murit. Fostul rugbist, una dintre figurile care a apărut alături de Ion Iliescu în timpul Revoluţiei din 1989, s-a stins din viaţă, vineri, la vârsta de 54 de ani.

M. P., Friday 09 November 2018 , 15:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mihai Ispas, fost jucător al Sportului Studenţesc, pentru care a jucat până la 43 de ani, s-a stins în urma unei maladii agresive, pe care a depistat-o în urmă cu numai trei luni, scrie prosport.ro.

„Federaţia Română de Rugby îşi exprimă regretul faţă de dispariţia fulgerătoare a lui Mihai Ispas, fost jucător la Sportul Studenţesc, membru în Biroul Federal al FRR.

Implicat în viaţa sportivă din multiple posturi, acesta a activat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului şi în cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, în calitate de consilier al fostului preşedinte, Octavian Morariu.

Citeste si: Delia, fetiţa de 7 ani dispărută la Petroşani, va ajunge în grija statului. Acelaşi lucru se va întâmpla cu frăţiorii ei gemeni

Suntem alături de familia îndoliată! Dumnezeu să-l odihneasca in pace!”, este mesajul de condoleanţe publicat de Federaţia Română de Rugby.

Fost jucător de rugby, Mihai Ispas era în 1989 şofer de taxi. A fost unul dintre personajele care a apărut la Televiziune Română, în prezenţa lui Ion Iliescu, în timpul Revoluţiei din 1989. La acea vreme, fostul rugbist a fost considerat „umbra' lui Iliescu, liderul FSN care avea să devină preşedintele României.

Imediat după 1990, Mihai Ispas a fost secretat de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, pe când ministru era Mircea Angelescu. Mai apoi, a devenit consilier al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în mandatul lui Octavian Morariu şi ulterior în cel al lui Mihai Covaliu.

Citeste si: Hugh McDowell a murit! Artistul a fost răpus de boală la 65 de ani

Recent, Mihai Ispas s-a numărat între oficialii vizaţi de o investigaţie realizată de Cătălin Tolontan. Ca angajat al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ispas ar fi sprijinit un afacerist pentru a construi un cort pentru nunţi în baza stadionului de atletism „Iolanda Balaş', din apropierea Arcului de Triumf din Bucureşti.

Te-ar putea interesa si

Loading...