Fostul rugbist Mihai Ispas a murit! Era supranumit "umbra" lui Ion Iliescu

Mihai Ispas, consilierul preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, a murit. Fostul rugbist, una dintre figurile care a apărut alături de Ion Iliescu în timpul Revoluţiei din 1989, s-a stins din viaţă, vineri, la vârsta de 54 de ani.

M. P., vineri 09 noiembrie 2018 , 15:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mihai Ispas, fost jucător al Sportului Studenţesc, pentru care a jucat până la 43 de ani, s-a stins în urma unei maladii agresive, pe care a depistat-o în urmă cu numai trei luni, scrie prosport.ro.

„Federaţia Română de Rugby îşi exprimă regretul faţă de dispariţia fulgerătoare a lui Mihai Ispas, fost jucător la Sportul Studenţesc, membru în Biroul Federal al FRR.

Implicat în viaţa sportivă din multiple posturi, acesta a activat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului şi în cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, în calitate de consilier al fostului preşedinte, Octavian Morariu.

Suntem alături de familia îndoliată! Dumnezeu să-l odihneasca in pace!”, este mesajul de condoleanţe publicat de Federaţia Română de Rugby.

Fost jucător de rugby, Mihai Ispas era în 1989 şofer de taxi. A fost unul dintre personajele care a apărut la Televiziune Română, în prezenţa lui Ion Iliescu, în timpul Revoluţiei din 1989. La acea vreme, fostul rugbist a fost considerat „umbra' lui Iliescu, liderul FSN care avea să devină preşedintele României.

Imediat după 1990, Mihai Ispas a fost secretat de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, pe când ministru era Mircea Angelescu. Mai apoi, a devenit consilier al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în mandatul lui Octavian Morariu şi ulterior în cel al lui Mihai Covaliu.

Recent, Mihai Ispas s-a numărat între oficialii vizaţi de o investigaţie realizată de Cătălin Tolontan. Ca angajat al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ispas ar fi sprijinit un afacerist pentru a construi un cort pentru nunţi în baza stadionului de atletism „Iolanda Balaş', din apropierea Arcului de Triumf din Bucureşti.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si