Doctorul Lucian Duță a publicat pe contul lui de Facebook două imagini cu Gheorghe Burnei în timp ce pune în gips piciorul unui nou-născut. Conform fostului șef CNAS, operațiunea s-ar fi realizat acasă la părinții bebelușului, asta pentru că Burnei nu mai lucrează nicăieri, după ce acum 3 ani a fost acuzat că face experimente pe pacienți.

Lucian Duță a publicat și un text despre reîntâlnirea cu Gheorghe Burnei în care vorbește despre destinul celui care era supranumit ”îngerul copiilor”.

Sub titlul ”Medici și impostori”, Duță îl acuză pe Vlad Voiculescu, fost Ministru al Sănătății din guvernul Cioloș că ar fi orchestrat scandalul care l-a avut victimă pe profesorul Burnei.  

Iată textul publicat de Lucian Duță, care are și el probleme cu justiția. Duță a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

”La vârsta de cinci ani, pe când eram la grădiniță, am spus că mă voi face medic! Adică prin 1975!  Puțină lume m-a luat în serios dar nu asta contează! Cert este că am reușit! Dar nici asta nu este prea important! Sigur este ca prin 1985 s-a mutat cu noi în bloc doctorul Burnei! Îl salutam cu respect pe fiecare zi când îl vedeam, pe la ora cinci după -amiaza, când eu ieșeam la joacă iar el se întorcea de la spital! Un om modest, cu privirea în pământ, parcă tot timpul apăsat de griji pe care eu nu prea le înțelegeam! Pe vremea aceea dr.

Burnei lucra la spitalul din Mangalia și aflasem că operează copii cu afecțiuni ortopedice! Părinții mei îi purtau un mare respect iar eu eram obligat să-l salut în fiecare zi!” Ia exemplul lui Burnei, îmi spunea tata! Muncește și vei ajunge ca el!”

Anii au trecut! Eu am intrat la facultatea de medicină! În primul an de facultate, în vacanța de vară, l-am rugat să ma ia cu el în sala de operații! Practic, a fost primul medic care m-a învățat lucrurile elementare din sala de operație: să ma spăl corect pe mâini, să-mi pun mânuși, etc!Știam

că nu voi uita niciodată gestul pe care l-a făcut!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Anii au trecut! Fiecare a avut drumul lui! Dr Burnei a avut o carieră universitară senzațională, a ajuns să lucreze într-unul din cele mai importante spitale din România, a fost adulat, a fost aplaudat, a fost iubit de părinții care-și vedeau copiii salvați! Aflam din media ca era numit “îngerul copiilor”! Toate păreau că sunt în regulă cu viața profesorului de care aflasem că vine la spital la șase dimineața și ajunge acasă doar seara!

Apoi vestea a căzut ca un trăznet! În urmă cu trei ani am văzut stupefiat la tv cum profesorul Burnei a fost arestat! Acuzațiile erau devastatatoare și alimentate de o anumită parte din media și de celebrul Vlad Voiculescu, ministrul sănătății din guvernul Cioloș! Din ce se comunică public de către procurori rezultă ca profesorul Burnei e un fel de dr Mengele! Am privit stupefiat cum cariera unui om poate fi distrusă peste noapte de interesele meschine ale unor impostori cu dorințe arzătoare de a parveni politic! Știam toți că e mâna celebrului impostor, Vlad Voiculescu, ministrul sănătății din guvernul Cioloș! Știam cu toții că singura cale de a parveni politic, pe care o identificase Voiculescu, era de a determina arestarea unor profesori celebri care salvaseră zeci de mii de vieți! Cu toate astea, am tăcut! Cu toții...

L-am revăzut zilele acestea pe profesorul Burnei! Nu că mi-ar fi păsat, ci pentru că aveam nevoie să vadă un copil nou născut cu probleme ortopedice! Medicul neonatolog, care pusese diagnosticul copilului, le spusese în șoaptă părinților că ar fi excelent dacă l-ar putea găsi pe Prof. Burnei! Rușinat, le spusese părinților că nu știe unde poate fi găsit profesorul, pentru că fusese dat afară de la spital!

M-am oferit să-i ajut și l-am sunat pe profesor! Mi-a răspuns imediat! I-am spus că sunt copilul de la Mangalia care-l saluta zilnic! Și-a amintit imediat, a început sa râdă și m-a întrebat cu ce mă poate ajuta! L-am rugat să vadă copilul și a fost de acord imediat! Copilul are doar câteva zile și v-aș ruga să veniți acasă, i-am spus! Sigur că vin, mi-a răspuns! După multe insistențe, a acceptat să vin să-l iau de-acasă cu mașina mea și să-l duc să vadă copilul! Varianta lui era să vină cu metroul....

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Principala ipoteză a anchetatorilor în cazul tragediei din Cluj. O familie întreagă, descoperită moartă în curtea din spatele casei- radioimpuls.ro

Pe drum, noroc cu traficul aglomerat, am avut o discuție lungă în urma căreia am realizat că viața unui medic este plină de surprize! Uneori nedrepte, amare, care-ți pot modifica viața radical!

Burnei: ”Voi rămâne probabil în memoria colectivă ca un fel de Dr Mengele”

Am aflat ca in cei peste patruzeci de ani de activitate tratase 25.000 de copii! Cu alte cuvinte, cel puțin 50.000 de părinți aveau motive sa-i mulțumească! Nu mai pun la socoteală bunicii! Am mai aflat că până acum trei-patru ani era numit “îngerul copiilor” și toate spitalele private din România îl rugau sa opereze copii! Pe care le refuza politicos! Pentru că nu avea timp! Muncea la spitalul de stat, iar când ajungea acasă la ora 18 soția sa era bucuroasa! Pentru că de regulă ajungea în jur de ora opt seara!! Pe fiecare zi! A fost adus în spital de la Mangalia de către regretatul profesor Pesamosca! A crescut numeroase generații de rezidenți! Iar unii, drept recunoștiintă i-au înfipt cuțitul în spate atunci când i-a fost mai greu!! L-am întrebat unde lucrează acum și mi-a răspuns cu un zâmbet amar: ”nu vrea să mă angajeze nimeni în București! Nici măcar spitalele private! Se va dovedi în final că am fost nevinovat și că totul a fost o înscenare bine orchestrată de mai marii ministerului sănătății ai anului 2016! Dar cu ce folos!? Voi rămâne probabil în memoria colectivă ca fiind un fel de dr Mengele!”

Citeste si: Soarta medicului Burnei, în mâinile şefului de la medicină legală Bihor! Cine este doctorul Mihalache, cel care va realiza expertiza în dosarul ”experimentelor”

Am rămas mut de uimire! Știam și eu că tot ce i s-a întâmplat a fost o înscenare pusă la cale de niște nevolnici cu mari ambiții politice dar mai ales foarte iubitori de bani! Adică foarte corupți! Pentru că aveau interesul ca pacienții români sa fie tratați la Viena pe banii CNAS, la prețuri de cinci ori mai mari decât în România! Iar ei să beneficieze de comisioanele respective! Așa cum au făcut și cu transplantul, pe care practic l-au pus pe butuci! Am tăcut tot restul drumului!

Am ajuns acasă și l-am văzut după atâția ani cum se poartă cu acel copil care avea doar trei zile! M-am uitat cu câta răbdare i-a preparat gipsul și cu câtă blândețe l-a bandajat! Am văzut cu câtă modestie a răspuns la toate îngrijorările părinților și mai ales gentilețea cuvintelor! Cuvinte care sunt spuse din ce in ce mai puțin de către medici! Cuvinte care aproape vindecă! Și atunci am realizat că lucrurile nu au cum să rămână așa! Impostorii vor plăti, mai devreme sau mai târziu! Iar celor drepți li se va da ceea ce merită!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si