Autoritățile din Marea Britanie au arestat un bărbat, în cursul serii de marți, în fața Palatului Buckingham și au efectuat o explozie controlată de muniţie, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de postul BBC News.

Un individ suspect a fost observat în apropierea Palatului Buckingham şi a fost imobiizat şi arestat după ce a aruncat cartuşe de armă în curtea complexului regal. Muniţia a fost distrusă printr-o explozie controlată.

Citește și: FOTO. Regele Charles al III-lea are sculptură din ciocolată în mărime naturală

Individul ar avea probleme psihice

Poliţia metropolitană din Londra, Scotland Yard nu consideră incidentul unul de tip terorist şi că nicio persoană nu a fost rănită. Conform unor surse din cadrul comisiei de anchetă, suspectul ar avea probleme psihice.

FOTO - Un bărbat a fost arestat în urma unei explozii la Palatul Buckingham, înainte de încoronarea regelui Charles. Principalul suspect ar avea probleme psihice

FOTO - Un bărbat a fost arestat în urma unei explozii la Palatul Buckingham, înainte de încoronarea regelui Charles. Principalul suspect ar avea probleme psihice

[Sursa foto: Profimedia]

Incidentul a avut loc în contextul pregătirilor pentru ceremonia de încoronare a regelui Charles, care nu se afla în Palatul Buckingham în momentul incidentului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citește și: Motiv de fericire în familia regală! Prinţul Louis a împlinit 5 ani

„Ofițerii au intervenit imediat pentru a-l reține pe bărbat. Acesta a fost prins și a fost dus în custodia poliției. Nu au fost raportate focuri de armă sau răniri ale ofițerilor sau ale publicului. Ofițerii rămân la fața locului și se continuă cercetările",

a declarat comisarul șef al Poliției Metropolitane, Joseph McDonald, potrivit Skynews.

Autoritățile au sporit securitatea înainte de încoronarea regelui Charles

Autoritățile au luat în calcul mai multe scenarii ce s-ar putea întâmpla, motiv pentru care au sporit securitatea, înaintea de încoronarea regelui Charles.

Citește și: Lucruri interesante despre încoronarea Regelui Charles al III-a. Acesta este cel mai în vârstă monarh din istoria Marii Britanii

Oamenii legii monitorizează jihadiștii, neonaziștii și alți extremiști care aduc injurii familiei regală ca simbol al statului britanic.

Ofițeri înarmați vor fi detașați pentru a asigura paza participanților la încoronare și a demnitarilor străini. Poliția este responsabilă pentru a se asigura că locațiile în care se desfășoară evenimentele sunt sigure.

Citește și: VIDEO- Cum arată noile monede cu chipul Regelui Charles al III-lea

Echipele de căutare vor cerceta traseul procesiunii, de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey, pentru a găsi potențiale amenințări ascunse în cabine telefonice, canale de scurgere, coșuri de gunoi și alte obiecte de uz cotidian, înainte de a sigila drumurile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si