Pe data de 6 mai 2023, la Westminter Abbey va avea loc ceremonia de încoronare a Regelui Charles. În acest articol vă prezentăm câteva lucruri despre încoronarea noului rege al Marii Britanii.

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-a are loc pe 6 mai 2023

Lucruri interesante despre încoronarea Regelui Charles al III-a. Acesta este cel mai în vârstă monarh din istoria Marii Britanii

Lucruri interesante despre încoronarea Regelui Charles al III-a. Acesta este cel mai în vârstă monarh din istoria Marii Britanii

După ce Regina Elisabeta a II-a a decedat anul trecut, la 96 de ani, după o domnie de 70 de ani, Charles a devenit rege, la 74 de ani.

În mod tradițional, încoronarea unui monarh britanic are loc după o perioadă de doliu național. De asemenea, necesită o pregătire intensă, de mai multe luni.

Încoronarea lui Charles va avea loc pe data de 6 mai. Festivitatea de încoronare va dura un weekend. De asemenea, va include concerte ale unor artiști cunoscuți, un ,,prânz'' la nivel național și inițiative de binefacere. 

Sărbătoarea de încoronare va avea loc pe parcursul a trei zile. Aceste zile vor începe cu încoronarea lui Charles, care va avea loc la Westminter Abbey, Londra. Tradiția datează de mai bine de 900 de ani.

Citește și: Regele Charles al III-lea a, încoronat cu un ulei sfânt, creat în secret timp de 8 luni

Mai mult de atât, pe data de 7 mai se va transmite un concert cu ,,artiști de renume global și vedete contemporane'', potrivit Palatului Buckingham. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Lista artiștilor prezenți va urma să fie confirmată. De asemenea, tot pe data de 7 mai, vecinii vor fi invitați pentru a găzdui mii de „prânzuri de încoronare”, prezentate drept „un act de sărbătoare și prietenie la nivel național”. 

Pe data de 8 mai, luni, va avea loc ultima parte a evenimentului de încoronare. Această parte se va numi „marea întrajutorare”. Ziua este desemnată zi de sărbătoare publică în Regatul Unit în acest an.

Lucruri interesante despre ceremonia de încoronare a noului rege al Marii Britanii

Lucruri interesante despre încoronarea Regelui Charles al III-a. Acesta este cel mai în vârstă monarh din istoria Marii Britanii

Lucruri interesante despre încoronarea Regelui Charles al III-a. Acesta este cel mai în vârstă monarh din istoria Marii Britanii

Ceremonia se așteaptă să dureze mai puțin față de cea organizată pentru Elisabeta în 1953. 

În acea perioadă, procedeul a durat aproximativ trei ore și a atras 8.251 de oaspeți oficiali. Mai mult de atât, aceștia au fost înghesuiți în rânduri care erau construite special pentru eveniment, în Westminster Abbey. De asemenea, acest procedeu a inclus reprezentanți din 129 națiuni și teritorii.

Palatul a confirmat invitația a 2.000 de oaspeți. Slujba religioasă este programată să dureze aproximativ o oră.

În zilele următoare, o poză a invitației oficiale urmează să fie trimisă. Invitația este proiectată de artistul heraldic Andrew Jamieson și prezintă motivul „Omului verde”, o figură străveche din folclorul britanic, „simbol al primăverii și al renașterii, pentru a celebra noua domnie”. 

În ceea ce privește lista de invitați, prințul Albert de Monaco și prințul Fumihito al Japoniei și soția sa Kiko, și-au confirmat prezența. 

De asemenea, Președintele Emmanuel Macron este așteptat. În ciuda tensiunilor dintre Occident și Beijing, sunt așteptați și înalți diplomați din China.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Marți, Casa Albă a confirmat faptul Statele Unite vor fi reprezentate de prima doamnă: Jill Biden.

Mai mult de atât, președintele Joe Biden „l-a felicitat pe rege pentru viitoarea sa încoronare”, printr-un apel telefonic și așteaptă să îl cunoască în viitor.

Pe lista de invitați se numără și un adolescent care a strâns pentru un azil sute de mii de lire sterline.

Citește și: Noi detalii despre ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea.Cum arată cele două trăsuri pe care cuplul regal le va folosi în ziua marelui eveniment

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si