Fundația Altex: „Împreună putem salva viețile pacienților de la ATI!”

Știrile despre începerea administrării vaccinului împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 oferă o rază de speranță că în curând vom reveni la o viață normală. În același timp, zilnic auzim de noi sute de cazuri grave și chiar decese, în timp ce capacitatea unităților ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) din țară este în continuare la limită, ceea ce naște tot mai multă îngrijorare în rândul românilor.

Author: Mircea Pop sâmbătă 16 ianuarie 2021 , 20:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Numărul de paturi dotate corespunzător în multe cazuri nu este suficient pentru numărul de pacienți care ajung în spital. Pentru ca un pacient să fie îngrijit corect și complet într-o secție ATI necesarul de echipament include cel puțin un monitor modern și un ventilator performant.

Fundația Altex a fost înființată anul trecut, iar printre cele mai importante obiective ale echipei care compune organizația non-guvernamentală este să ofere o mână de ajutor sistemului medical românesc pus la grea încercare de criza actuală. Încă de la începutul pandemiei, Fundația Altex a lansat campania

„#Împreună pentru România. Salvăm Vieți” prin intermediul căreia deja a început dotarea cât mai multor secții ATI din toată țara.

Donațiile continuă – implică-te și tu!

Apelul la solidaritate este adresat tuturor românilor, oameni și companii, campania reușind să strângă deja peste 1,7 milioane lei prin contribuția a peste 14.000

de donatori dornici să se implice în salvarea cât mai multor vieți. Obiectivul este dotarea paturilor din Terapie Intensiva cu ventilatoare și monitoare de ultimă generație în parteneriat cu medicii de la Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă.

Citeste si: Coronavirus în Romania: 3.218 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Campania „#Împreună pentru România. Salvăm Vieți” a Fundației Altex oferă modalități simple prin care oricine se poate implica direct pentru a ajuta sistemul medical românesc să depășească actuala criză. Împreună putem arăta că printr-o campanie susținută este posibil ca românii să schimbe în bine societatea. Chiar dacă știrile despre noile vaccinuri sunt îmbucurătoare, devine clar că bătălia pentru salvarea vieților va continua o perioadă mai îndelungată decât ne-ar fi plăcut. Anumite unități de Terapie Intensivă sunt în continuare suprasolicitate sau au nevoie de aparatură medicală modernă.

Cum poți contribui la salvarea cât mai multor vieți: Pentru mai multe informații despre activitatea Fundației Altex sau dacă dorești să donezi pentru campania #Împreună pentru România, te invităm să vizitezi pagina dedicată de pe siteul oficial.

Citeste si: Câte programări s-au făcut în etapa a doua de vaccinare COVID-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si