Bogătașul care a pierdut 16 miliarde de dolari într-o singură zi. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva

Magnatul american Elon Musk, fondatorul Tesla, a pierdut peste 16 miliarde de dolari într-o singură zi, după prăbușirea acțiunilor companiei sale cu peste 20 de procente. Este cel mai mare declin înregistrat într-o singură zi în averea unui bogătaș.

Razvan Ilie, miercuri 09 septembrie 2020 , 10:28

elon musk
Averea lui Elon Musk s-a prăbușit peste noapte
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marţi cu 16,3 miliarde de dolari, cel mai sever declin înregistrat într-o singură zi în istoria indicelui miliardarilor realizate de Bloomberg.

Musk, a cărei avere netă se situează acum la 82,3 miliarde de dolari, se află pe locul cinci în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. 

Citeste si: Zi neagră pe bursa americană. De ce s-au prăbușit acţiunile giganților IT pe Wall Street

Luna trecută, Musk a intrat în club select al celor cu averi de peste o mie de miliarde de dolari, datorită pachetului său salarial generos şi a creşterii de aproape 500% a acţiunilor Tesla în perioada ianuarie - august.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 21%

Titlurile Tesla au scăzut la Bursa de la New York cu 21%, cel mai sever recul înregistrat vreodată, după ce General Motors Co (GM) a anunţat marţi că va plăti aproximativ două miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp, o tranzacţie care va ajuta grupul american să concureze cu Tesla şi Ford.

Citeste si: Sărbătoare mare azi. Tradiții și obiceiuri de Sfânta Ana. Ce e bine să faci în această zi

Declinul Tesla a început săptămâna trecută, după ce acţiunile producătorului american de vehicule electrice nu au fost incluse în indicele S&P 500 al Bursei de la New York, potrivit Agerpres.

Citeste si: Dramaturgul Ronald Harwood, premiat cu Oscar pentru scenariul „The Pianist”, a murit

Miliardarii loviți de furtuna de pe burse

În ultimele zile, cei mai bogaţi oameni ai planetei s-au confruntat cu scăderea averilor din cauza turbulenţelor de pe pieţele bursiere.

Averea netă a şefului Amazon, Jeff Bezos, a scăzut cu 7,9 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Zhong Shanshan a crescut cu peste 30 miliarde de dolari - ajungând al treilea cel mai bogat om din China - după ce acţiunile companiei de îmbuteliere a apei pe care a înfiinţat-o au urcat în urma Ofertei Publice Iniţiale (IPO).

Zhong Shanshan
Zhong Shanshan, mai bogat cu 30 de miliarde dolari

Acțiunile Nongfu Spring au urcat cu 54% la debutul pe Bursa de la Hong Kong, majorând averea lui Zhong la 50,9 miliarde de dolari.

Pierderile înregistrate de Elon Musk şi câştigurile realizate de Zhong Shanshan sunt cele mai mari mişcări din istoria indicelui miliardarilor realizate de Bloomberg, excluzând revizuirile averilor nete în urma divorţului, redistribuirii şi moştenirii.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si