Un cod portocaliu a adus pagube imense în aproape toată Franța. Până acum, o femeie în vârstă de 30 de ani s-a stins din viață din cauza inundațiilor. Alți 15 oameni sunt în stare gravă la spital din cauza accidentelor rutiere cauzate de vremea rea.

Citeste si: Grevă japoneză la Institutul Naţional de Statistică. Ce revendicări au angajații

Furtuna a venit cu rafale de vânt de peste 120 de km/h şi grindină de mărimea unei mingi de golf.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

În timpul nopții, mai bine de 15 mii de oameni au rămas fără curent electric şi s-au ales cu maşinile distruse. 

Furtuna a ajuns şi în nordul Alpilor

Ploaia s-a intensificat rapid în vârful munţilor şi a adus cu ea bucăţi de grindină uriaşe, tunete şi fulgere. Imagini spectaculoase au fost surprinse şi în Paris, unde turnul Eiffel a fost lovit de trăsnet.

Starea de alertă rămâne în vigoare pentru 50 de departamente.

Grecia, devastată de incendiile de vegetație

În acelaşi timp, în Grecia, incendiile de vegetaţie au pus în alertă atât locuitorii din Atena, cât şi pompierii eleni. Pompierii greci au reuşit să controleze un violent incendiu de vegetaţie izbucnit la periferia sudică a Atenei, unde rezidenţii au putut să se întoarcă la casele lor, au anunţat duminică serviciile de salvare elene, citate de AFP.



„În acest stadiu, focul a fost încercuit, locuitorii s-au întors la casele lor”, a afirmat ministrul adjunct pentru Protecţie Civilă, Evangelos Tournas, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Un șef din Poliția Locală a fost condamnat la închisoare. Bărbatul a condus beat și a făcut accident

Numeroşi pompieri au rămas disponibilizaţi în zonă „ şi vor continua să rămână astfel atât timp cât va fi nevoie, iar avioanele vor continua să lanseze cantităţi de apă din aer” în scopuri preventive, a menționat oficialul elen.

În total, 283 de pompieri şi 65 de vehicule ale lor, care au beneficiat de ajutorul unor grupuri de localnici, s-au mobilizat în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a încerca să controleze incendiul.

Avioane ale pompierilor şi două elicoptere acţionau încă duminică în misiunea lor de stingere a flăcărilor.

Citeste si: Copaci doborâţi de vânt în mai multe zone ale Capitalei. Vremea a făcut ravagii și în restul țării

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Cu toate că incendiul este în prezent controlat, autorităţile din Grecia au declarat că vor rămâne în stare de alertă în cazul reizbucnirii acestuia.



Incendiul, stimulat de vânturi violente, a devastat sâmbătă vegetaţia de la periferia sudică a Atenei, obligându-i pe numeroşi locuitori să se evacueze.

Citeste si: Bulevardul Gheorghe Șincai din București a intrat în reabilitare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si