Gabriela Firea da un ultimatum firmei care executa lucrarile la Pasajul Piata Sudului: Exista parghii prin care sa denuntam unilateral contractul

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunta ca a trimis o scrisoare deschisa Asocierii Astaldi SPA - Euroconstruct Trading 98 SRL - RCV Global Group SRL, care executa lucrarile la Pasajul Piata Sudului, al caror termen de finalizare era decembrie 2015, in conditiile in care stadiul de realizare a acestora este de numai 63%, graficul de executie a lucrarilor fiind modificat de mai multe ori. Firea spune ca exista parghii contractuale prin care poate fi denuntat unilateral contractul din culpa exclusiva a executantului si va apela la acestea daca situatia nu se va imbunatati.

Webeditor: A.C. vineri 31 martie 2017 , 10:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In scrisoarea transmisa constructorului, Firea spune ca aceasta investitie nu poate trena la nesfarsit, atragand atentia ca trebuie marit, de urgenta, ritmul de executie a lucrarilor: "Avand in vedere data la care trebuia finalizat contractul de lucrari, 10.12.2015, si stadiul actual de realizare de numai 63% dupa aproape 15 luni, consideram ca trebuie sa actionati de urgenta in sensul maririi ritmului de executie.

Asa cum am vazut, ritmul executiei pe perioada campaniei electorale a fost unul sustinut, ati mobilizat peste 200 de muncitori in santier. Consider ca o asociere de firme de talia dumneavoastra nu face parada pentru a impresiona eventualii candidati si de aceea va solicit sa lucrati si acum in acelasi ritm".

Primarul general mai spune ca, in cadrul intalnirilor de management, reprezentantii legali ai asocierii au declarat termene de finalizare partiale in luna decembrie 2016 pentru pasajul rutier si aprilie 2017 pentru finalizarea pasajelor pietonale si restabilirea totala a circulatiei.

Ea atrage atentia ca proiectul de la Piata Sudului este realizat din fonduri europene, iar nefinalizarea la termenul asumat a lucrarilor de constructie si depasirea duratei de implementare au ca efect restituirea

tuturor sumelor rambursate catre beneficiar de catre AMPOR, in temeiul contractului de finantare.

Firea spune ca, in cazul in care se intarzie data de finalizare a lucrarilor, proiectul in intregimea lui va fi considerat neeligibil, consecinta fiind rezilierea contractului de finantare si restituirea de catre neneficiar a tuturor sumelor rambursate de AMPOR pana la data rezilierii.

Citeste si: Informația momentului pentru toți românii. Marius Budăi a anunțat ce se întâmplă cu vârsta de pensionare- kanald.ro

Citeste si: „Nu este ok” Toți au observat asta în ultimele imagini postate de Gina Matache și fostul ginere- wowbiz.ro

"In acest caz, prejudiciul inregistrat de beneficiar va consta in efortul financiar pe care acesta il va face din bugetul local pentru asigurarea finantarii proiectului si a restituirii sumelor catre AMPOR plus a eventualelor penalitati ce vor fi in sarcina beneficiarului", arata primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea mai spune ca, in conditiile in care graficul de executie a lucrarilor a fost modificat de mai multe ori, poate denunta unilateral contractul din culpa exclusiva a executantului.

Constructia Pasajului Piata Sudului a inceput in primavara anului 2014 si trebuia terminata la sfarsitul anului 2015, dar, pentru ca acest lucru nu s-a intamplat, termenul a fost prelungit pana la 30 iunie 2016.  Fiindca nici acest termen nu a fost respectat, reprezentantii municipalitatii au semnat Actul Aditional la Contractul de finantare, prin care administratia este obligata sa incheie lucrarile pana in decembrie 2018.
Investitia este de 28,3 milioane de euro, din care finantarea europeana este de 18,9 milioane de euro.

Pasajul de la Piata Sudului va avea o lungime de 356 de metri si inaltimea de cinci metri. In plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legatura cu statia de metrou, iar trecerile de pietoni de la suprafata vor fi desfiintate.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si