Gabriela Firea: „Vreau să mă vaccinez, dar nu înaintea unei persoane vulnerabile”

Gabriela Firea a menționat că vrea să se vaccineze împotriva coronavirus. Fostul edil al Capitalei a precizat însă că îi lase întâi să se imunizeze pe cei care au nevoie.

Author: Georgiana Balaban miercuri 13 ianuarie 2021 , 21:37

gabriela firea vaccinare coronavirus
Gabi Firea se va vaccina împotriva coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea afirmă că se va vaccina împotriva COVID-19, însă precizează că nu doreşte să se imunizeze înaintea altor persoane care sunt vulnerabile în faţa bolii.

Ea critică decizia Guvernului de a "prioritiza” angajaţii din Guvern, Parlament şi alte instituţii în etapa a doua, considerând că cei bolnavi şi vârstnici trebuie vaccinaţi înaintea acestora.

Citeste si: Firea: „CCR a decis că mărirea punctului de pensie cu 40% este constituţională..!”

gabriela firea vaccinare coronavirus
Firea se vaccinează împotriva COVID-19.[Sursa foto: google]

Ce a declarat fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea

"Eu vreau să mă vaccinez, dar nu înaintea unei persoane vulnerabile sau înaintea unei persoane vârstnice. Eu mi-aş dori de la Guvern în primul rând să acopere cu prioritate persoanele care au cea mai mare nevoie în acest moment şi pe urmă să treacă la Guvern şi la Parlament.

Nu mi s-ar părea normal să ne ia pe noi, de la Guvern, Parlament şi alte instituţii şi să ne prioritizeze.(...) Nu văd corect să ne fi prioritizat în etapa a doua, deci mi se pare o exagerare. Când am văzut că Parlamentul este introdus atât de repede la vaccinare înaintea altor categorii nu mi s-a părut în regulă. Vreau să mă conving că cei care au cea mai mare nevoie beneficiază de vaccin şi care vor.(...) Nu mi se pare în regulă să fim noi o prioritate, prioritate trebuie să însemne din punct de vedere al vulnerabilităţii medicale persoana respectivă, al vârstei, condiţii care să ateste că sunt mai vulnerabile la COVID, acelea ar trebui să fie o prioritate şi pe urmă instituţiile statului", a spus Firea, miercuri seară, la Antena 3.

Citeste si: Gabriela Firea, prima reactie dupa ce a pierdut alegerile in fata lui Nicusor Dan

Ea nu consideră ca fiind "profesionistă” campania de informare cu privire la vaccinare.

"A veni doar şi a filma şi a trimite la lupta aceasta de marketing politic nişte medici, ei nu au nicio vină, sunt persoane remarcabile, sunt oameni deosebiţi, dar nu poţi lăsa tot greul pe nişte personalităţi din lumea medicală şi pe tine, ca guvernare, să nu te intereseze”, a mai declarat liderul social-democrat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si