Firea: „CCR a decis că mărirea punctului de pensie cu 40% este constituţională..!”

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că Guvernul Cîţu trebuie să aplice legea, după ce CCR a decis că mărirea punctului de pensie cu 40% este constituţională, şi să majoreze pensiile, „nu să se plângă toată ziua că nu are bani, în timp ce se împrumută masiv”.

Author: Alina Raducu miercuri 13 ianuarie 2021 , 15:09

Firea: CCR a decis că mărirea punctului de pensie cu 40% este constituţională!
Firea: CCR a decis că mărirea punctului de pensie cu 40% este constituţională!
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

CCR a decis că mărirea punctului de pensie cu 40% este constituţională! Guvernul Cîţu trebuie să aplice legea şi să mărească pensiile părinţilor şi bunicilor noştri, nu să se plângă

toată ziua că nu are bani, în timp ce se împrumută masiv!

Sarcina Guvernului este aceea de a identifica şi pune în practică soluţii şi politici economice care să ducă la creşterea încasărilor la bugetul de stat, din care să fie plătite pensii, nu să se plângă toată ziua buna ziua de lipsa banilor.

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea vrea mărirea punctului de pensie cu 40% 

Guvernele de dreapta din ultima perioadă au dovedit că nu au viziune, nu au soluţii, nu ştiu să facă politici publice, ci doar să taie, prin încălcarea legii!”,

a scris Gabriela Firea miercuri pe Facebook.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat miercuri, după ce CCR a respins sesizarea Guvernului orivind rectificarea bugetară adoptată de Parlament cu un amendament aş PSD care prevede creşterea pensiilor cu 40% şi a decis că actul normativ este constituţională, că efortul bugetar pentru aplicarea acestei legi este de aproximativ 138 miliarde pe an.

Ea a adăugat că de aceea „în guvernul Orban noi am decis ca pensiile să crească într-un cuantum suportabil care să facă acest proces de majorare sustenabil şi să nu ajungem la blocaje care după aceea să îi afecteze şi pe pensionari şi am realizat creşterea pensiilor cu 14%”.
Pe 13 octombrie 2020, Guvernul a sesizat Curtea privind proiectele de lege care vizează rectificarea bugetară adoptate de către Parlament.

Citeste si: Proteste în faţa Ministerului Muncii faţă de "îngheţarea" salariilor şi a pensiilor

Ce decizie va lua Guvernul în privința măririi pensiilor?

În esenţă, „Executivul reiterează argumentele potrivit cărora Parlamentul a ignorat exigenţele de previzibilitate ale legii şi perspectivele evoluţiei situaţiei bugetului consolidat şi a economiei generale, cu consecinţa afectării principiului securităţii juridice. În plus, abrogarea unor articole din ordonanţa de rectificare prin care Guvernul a majorat punctul de pensie de la 1 septembrie a.c. nu duce automat la aplicarea legii iniţiale atâta vreme cât nu au fost emise dispoziţii tranzitorii”, potrivit comunicatul de presă transmis de reprezentanţii Guvernului.

Totodată, Guvernul arată că parlamentarii nu au identificat sursele clare de finanţare a majorărilor propuse, necesare pentru a acoperi cheltuielile urmărite şi care să reflecte principiul echilibrului bugetar, potrivit dispoziţiilor constituţionale.

Citeste si: Ce valoare are alocația pentru copii de la 1 ianuarie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si