Gaură masivă lăsată în bugetul statului de VIP-urile condamnate. Statul nu poate recupera sute de milioane de euro

Statul este incapabil să recupereze daunele de ordinul sutelor milioanelor de euro produse de persoane binecunoscute din țara noastră. Publicația Adevărul prezintă câteva dintre cele mai mari prejudicii produse statului român de persoane care, în mare parte, sunt și astăzi în libertate.

Author: M.A. marți 10 decembrie 2019 , 18:52

Gaură masivă lăsată în bugetul statului de VIP-urile condamnate. Statul nu poate recupera sute de milioane de euro
Statul este incapabil să recupereze daunele de ordinul sutelor milioanelor de euro produse de persoane binecunoscute din țara noastră. Publicația Adevărul prezintă câteva dintre cele mai mari prejudicii produse statului român de persoane care, în mare par
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marian Iancu

România urmează să primească 200.000 de euro de la statul Monaco. Acești bani reprezintă însă doar 2/3 din cei aproape 300.000 de euro găsiți de autoritățile române într-un cont din Monaco aparținând omului de afaceri Marian Iancu. Procurorii DIICOT au pus sechestru pe conturile sale, acolo unde au găsit suma de 293.000 de euro. Din acești bani însă, statul român poate lua doar două treimi din total, o treime rămânând Principatului Monaco. Potrivit Adevărul, anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, care consideră totodată că suma care va fi recuperată de statul român de la Iancu este una mică.

Ovidiu Tender

Într-o situație asemănătoare se regăsesc și inspectorii ANAF. La finele lunii iulie, aceștia anunțau că au recuperat doar 2,5% din prejudiciul din dosarul Rafo-Carom. Implicat în dosar este și omul de afaceri Ovidiun Tender, care în 2015 a fost condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoare, însă a fost eliberat condiționat, după ce a executat mai puțin de o treime din pedeapsă.

Elena Udrea

În cazul fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, condamnată în iunie 2018 la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute şi la plata unor despăgubiri de peste 8 milioane de lei către Autoritatea Naţională pentru Turism, ANAF-ul s-a împotmolit încă de la pronunţarea sentinţei. Procesul este suspendat în prezent şi condamnarea a fost anulată, ca urmare a deciziei CCR cu privire la completele de 5 judecători venită la şase luni după sentinţa de condamnare definitivă.

Citeste si: Dosar penal pentru distrugere calificată în cazul exploziei de la o benzinărie dezafectată

Citeste si: Detalii neștiute despre metroul bucureștean: de ce nu a vrut Ceaușescu metrou în Drumul Taberei/de ce stația de la Piața Romană e atât de îngustă

Citeste si: Părinții primesc zile libere pentru a-și supraveghea copiii atunci când școlile sunt închise. Proiectul de lege a fost aprobat

Multe dintre dosarele penale ale politicienilor au fost aruncate în aer de deciziile CCR

În urma deciziei din septembrie 2018, Executivul condus de Viorica Dăncilă a sesizat CCR cu privire la existența unui conflict de natură constituțională. Mai exact, patru din cei cinci judecători erau trași la sorți, însă legea spune că toți cei cinci trebuie să fie aleși în acest fel. Astfel, în cele mai multe cazuri, dosarele politicienilor au fost anulate iar VIP-urile au scăpat nepedepsite.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si