
1 din 2 | Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp

2 din 2 | Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp
Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp. Vă prezentăm o rețetă de sezon foarte gustoasă și aromată: gemul de struguri, desertul nelipsit din cămara gospodinelor!
Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp. Gemul de struguri, un deliciu învelit în aroma boabelor parfumate de struguri. V-am pregătit cea mai simplă și rapidă rețetă, pe care să o savurați împreună cu familia!
Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie pentru gemul de struguri, după rețeta bunicii!
Ingredinte- Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp
Pentru această rețetă delicioasă de gem de struguri, îți trebuie doar trei ingrediente:
- 300 ml apa pentru fiecare kilogram de zahar
- zahar
- 2 kg struguri
Citeste si: Peltea de gutui: Cea mai delicioasă reţetă pentru iarnă
Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp
Mod de preparare- Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp
Mai întâi, se scot boabele de struguri de pe vreji si se pun la fiert acoperite de apă. Se lasă la fiert până ce boabele urca la suprafață apei.
Mia apoi, se scurg, se mixează, iar pasta rezultată se cântărește și se pune din nou în cratiță. După care, urmează cantitatea de zahăr și apa pentru fiecare kilogram de zahar se pun la fiert si, după ce clocotește se ia spuma, și se pun strugurii mixaţi.
Citeste si: Rețetă de dulceața de gutui cu nucă. O poți pune la cămară, pentru iarnă
Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp
Pasul următor: Trebuie să măriți focul și să luați spuma de deasupra, apoi lăsați la fiert 10 minute.
La final, se pune gemul în borcane bine sterilizate, care se întorc cu gura în jos.
Citeste si: Cele mai sănătoase fructe de toamnă
Gemul de struguri se poate consuma ca atare pe pâine sau în combinație cu unt. Mai mult, acest tip de gem se poate adăuga și la fripturile de rață sau de gâscă.
De asemenea, gemul de struguri se poate consuma alături de unele tipuri de brânzeturi sau folosit în prepararea prăjiturilor.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.