
1 din 2 | Rețetă de gutui la cuptor. Îți vei încânta musafirii cu acest preparat delicios

2 din 2 | Rețetă de gutui la cuptor. Îți vei încânta musafirii cu acest preparat delicios
Rețetă de gutui la cuptor. Gutuile mai poartă denumirea de „merele de aur”. Acestea sunt un adevărat izvor de sănătate pentru organismul nostru!
Rețetă de gutui la cuptor. În prezent, odată cu descoperirea fitochimicalelor din compoziţia ei, gutuia a devenit foarte apreciată în medicina naturistă. Iată cea mai simplă, dar și cea mai gustoasă rețetă de gutui la cuptor! Musafirii tăi vor fi foarte încântați!
Ingrediente
- patru- cinci gutui,
- zahăr vanilat,
- scorţişoară,
- 100 de grame de stafide,
- 100 de grame de nucă,
- 3 linguri de miere.
Mod de preparare
Pentru a prepara gutui la cuptor cu scorţişoară, avem nevoie de patru-cinci gutui. Se curăţă bine de puf, se spală, se şterg şi apoi se taie în două.
Citeste si: Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt: Reţeta delicioasă
Se îndepărtează căsuţele cu seminţe şi se presară zahăr vanilat amestecat cu scorţişoară. După această etapă, bucăţile de gutui se pun într-un vas termorezistent. Apoi, în gaura gutuilor (ce a fost făcută după scoaterea seminţelor) se pune amestecul făcut din nuci tăiate bucăţele mici, stafide şi miere. Se bagă la cuptor şi se coc, la foc mediu, timp de 45-55 de minute.
Gutuile la cuptor cu scorţişoară se scot pe un platou.
Acestea se servesc calde, alături de o ceaşcă cu ceai de ghimbir!Ce vitamine conțin gutuile
Fructe specifice toamnei, gutuile au o aromă pe care cu greu o confunzi, dar şi un conţinut valoros de vitamine şi minerale: vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu, fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu şi sodiu. Ele mai conţin zaharuri, tanin, pectine şi enzime.
Citeste si: Beneficiul neștiut al consumului de cafea asupra stării de spirit
Gutuia este un fruct ideal pentru copii în perioada de creştere, dar şi pentru persoanele în vârstă, datorită proprietăţilor tonice şi revitalizante. Gutuile sunt foarte potrivite în curele de slăbire, deoarece conţin doar 44 de calorii/100 de grame.
Citeste si: Ridiche neagră cu miere: Reţeta care susţine sistemul imunitar pe timp de iarnă
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.