George Simion, nedorit la marșul Revoluției din Timișoara

Liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion nu este dorit de organizatori la marșul Revoluției din Timișoara care va avea loc pe 16 decembrie. Motivul ar fi că este considerat liderul unui partid de ”legionari”.

Author: Alina Raducu miercuri 16 decembrie 2020 , 08:52

George Simion, nedorit la marșul Revoluției din Timișoara
George Simion, nedorit la marșul Revoluției din Timișoara
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Co-președintele AUR, George  Simion a anunțat că va lua parte, miercuri, 16 decembrie, la marșul ”Eroii nu mor niciodată”, organizat de asociația suporterilor Druckeria din Timișoara, punctul de plecare al Revoluției din 1989.

Când a aflat de intenția lui George Simion, profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Portugalia și Maroc, a reacționat dur, și a lansat o serie de acuzații virulente către noul parlamentar.

Pe 16 decembrie, George Simion va avea o întâlnire cu fanii partidului AUR în Piața Victoriei din Timișoara chiar în ziua în care acest oraș comemorează Revoluția din Timișoara.

Profesorul universitar Vasile Popovici a reacționat extrem de dur când a aflat că tânărul politician, lider al unui partid destul de contestat, va fi prezent pe malurile Begăi.

Tot acesta nu se ferește, însă, de cuvinte și spune că venirea lui Simion la un astfel de eveniment în Timișoara este o ”profanare”, deoarece acesta ar proveni dintr-un partid de ”legionari sadea”.

George Simion nu este dorit la marșul Revoluției din Timișoara: ”Conduce un partid de legionari sadea”

”Mâine (n.r. miercuri), 16 decembrie, e o zi importantă pentru revoluţia de la Timişoara. E prima noastră zi de proteste din 89, fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănţuire logică de evenimente înălţătoare, tragice şi finalmente triumfătoare.

Ideea că la acest moment, confiscat deja de nişte organizatori ce nu au nimic de-a face cu 16 decembrie 1989, s-au găsit cozi de topor care să-l invite pe George Simion, şeful unui partid de legionari sadea şi unde se regăsesc şi doi ofiţeri implicaţi în reprimarea revoluţiei, ne obligă pe noi timişorenii să-l primim cum se cuvine pe acest provocator nemernic.

Locul lui nu-i aici şi încă mai puţin într-o zi simbolică. În 16 decembrie naţionalismul lui Ceauşescu, al cărui continuator e chiar acest individ şi toată banda lui de strânsură, s-a clătinat sub prima lovitură a Timişoarei.

Am învins fiindcă timişorenii nu au crezut în chemările naţionalismului şovin, am învins fiindcă aici toate naţionalităţile au fost unite, am învins fiindcă am respins tot ce reprezintă partidul lui George Simion.

Venirea lui e o provocare şi o profanare pe care nu trebuie să le acceptăm cu nici un chip , a scris pe Facebook profesorul universitar, Vasile Popovici, care a participat activ la evenimentele din decembrie 1989.

Citeste si: Joe Biden a mers marţi în Georgia să susţină candidaturile a doi democraţi pentru Senat, a căror victorie este esenţială pentru el


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si