Investitorul miliardar cu origini maghiare, George Soros, cedează controlul asupra imperiului său de 25 de miliarde de dolari fiului său mai mic, Alexander Soros, potrivit unui interviu acordat Wall Street Journal.

Citește și: A murit fostul premier italian, Silvio Berlusconi

Investițiile de afaceri ale lui George Soros includ Open Society Foundations (Fundația pentru o Societate Deschisă), care este activă în peste 120 de țări din întreaga lume.

Citește și: Ce avere are George Soros?

Fundația sa direcționează anual aproximativ 1,5 miliarde de dolari către grupuri care susțin drepturile omului și promovează dezvoltarea democraţiilor din întreaga lume.

Cine este Alexander Soros 

Alexander Soros, în vârstă de 37 de ani, a declarat pentru Wall Street Journal că este „mai politic” decât tatăl său în vârstă de 92 de ani, care a fost o țintă a partidelor de dreapta pentru sprijinirea cauzelor liberale.

Dar fiul mai mic al lui George Soros a remarcat că, în esență, cei doi „gândesc la fel”.

Alexander Soros, în vârstă de 37 de ani

Alexander Soros, în vârstă de 37 de ani

[Sursa foto: Twitter]

Alexander Soros a spus că va extinde „obiectivele liberale” ale tatălui său și îmbrățișează diferite cauze, inclusiv dreptul la vot și avort, precum și echitatea de gen.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

El a spus că își propune să continue să folosească averea familiei pentru a sprijini politicienii americani de stânga.

George Soros s-a căsătorit de trei ori și are cinci copii- Alexander, Andrea, Gregory, Robert și Jonathan.

Alexander a crescut în Katonah, New York. El a continuat să frecventeze King Low Heywood Thomas în Stamford, Connecticut și a absolvit Universitatea din New York în 2009.

În 2018, a absolvit cu un doctorat în istorie la Universitatea din California, Berkeley.

Alexander Soros a înființat „Fundația Alexander Soros” în 2012, care promovează justiția socială și drepturile omului.

Organizația a finanțat în special primul studiu statistic național despre lucrătorii casnici – „Economia casnică: lumea invizibilă și nereglementată a muncii domestice”.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Iulia Vântur și Salman Khan au mers separat la nunta secolului din India. Relația lor, sub semnul întrebării- radioimpuls.ro

Alexander a fost ales vicepreședinte al Fundației Open Society din 2017. Fundația direcționează aproximativ 1,5 miliarde de dolari în fiecare an către grupuri, inclusiv către cele care susțin drepturile omului.

Alexander face parte din comitetul de investiții al fundației, care este un supraveghetor al Soros Fund Management.
„Am devenit un dependent de muncă, iar viața mea este munca mea”, a declarat recent Alexander Soros. 

Numirea ca succesor a lui Alexander Soros trece peste fiul mai mare al lui George Soros, Jonathan Soros, în vârstă de 52 de ani, avocat cu experiență în finanțe.

Se credea că el este succesorul clar până la „o ceartă dintre cei doi și o schimbare a relației emoționale dintre tată și fiu”, potrivit ziarului citat.

Alexander Soros este cel mai mare dintre cei doi fii din căsătoria lui George Soros cu a doua sa soție, Susan Weber.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si