George Soros s-a născut la Budapesta ca György Soros în familia scriitorului evreu Tivadar Soros și în copilărie a supraviețuit Holocaustului evreilor din Ungaria. Tatăl său și-a schimbat numele de familie din  Schwartz  în  Soros  , cuvânt care în esperanto înseamnă „se va înălța”.

Cine este și ce avere are George Soros?

În octombrie 2009, averea sa, estimată de revista Forbes, valora aproape opt miliarde de euro. Soros

a fost și continuă să fie proprietarul unor fonduri mutuale. Fondurile sunt grupate în holdingul Soros Fund Management, al cărui președinte este George Soros.

În iunie 2009, valorile deținute de Soros Fund Management erau estimate la 4,2 miliarde de dolari.

Mai mult, Soros a devenit celebru după ce, în anul 1992, a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline.  Ulterior, autoritățile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

Citeste si: George Soros, discurs dur la adresa Angelei Merkel: „E responsabilă de dependența Europei față de gazul rusesc”

În 1993 Soros a înființat Fundația pentru o Societate Deschisă, numită și „Fundația Soros”, pentru a sprijini fundațiile sale din Europa centrală și de est și din fosta Uniune Sovietică.

Astfel, în timpul crizei imigranților din Europa, în 2015, Soros a îndemnat guvernele europene să contribuie cât mai mult la ameliorarea dezastrului umanitar ce se desfășura, fundațiile finanțate de el activând, ele însele, pentru salvarea și adăpostirea refugiaților.

Grupări naționaliste l-au criticat pentru aceasta, acuzându-l chiar că el ar fi de vină pentru dislocarea refugiaților.

Investitorul George Soros, cu o avere estimată de publicația Forbes la aproximativ 9 miliarde de dolari, a vândut la finalul anului 2021, acțiunile pe care le avea la un producătorul român de software.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În prezent, miliardarul ungar George Soros se afla chiar sub Dines, în topul Bloomberg, pe locul 347, cu o avere de 7,6 miliarde de dolari.

La finalul anului 2021, Soros nu mai figura cu cele 60.000 de acţiuni pe care le avea în vară la producătorul român de software, care reprezentau o investiție de 4,1 miliarde de dolari. 

Născut în 1930 în Budapesta, Soros avea 13 ani când naziștii au invadat Ungaria. El a supraviețuit Holocaustului, iar familia sa a achiziționat documente care spuneau că sunt creștini. Până în 1947, a emigrat în Anglia pentru a deveni student la London School of Economics.

Citeste si: Rusia își schimbă sistemul educațional. Studenții ruși riscă să nu mai poată lucra în Europa

De acolo, și-a început activitatea în finanțe printr-o bancă din Londra, Singer și Friedlander, unde a fost broker. Ani mai târziu, a fondat Soros Fund Management.

Prin bogăția sa, Soros a devenit un donator frecvent al cauzelor liberale și democratice.

George Soros a avut un discurs dur la adresa Angelei Merkel: „E responsabilă de dependența Europei față de gazul rusesc”

Miliardarul a criticat politica fostului cancelar federal german Angela Merkel pentru a explica dependenţa, încă „excesivă” a Europei faţă de hidrocarburile ruseşti

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Soros a mai precizat că Merkel ar fi responsabilă de dependența UE față de importurile din Rusia

„Ea a aprobat acorduri speciale cu Rusia pentru furnizarea de gaz şi a făcut din China cel mai mare partener al Germaniei pentru exporturi. Aceasta a făcut din Germania ţara care afişează cea mai bună performanţă (economică) în Europa, dar acum există un preţ greu de plătit”, a spus el.

„Astăzi, China şi Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru o societate deschisă”, a mai adăugat Soros.

Citeste si: Exerciții NATO de amploare în apropiere de frontul de luptă din Ucraina

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si