Germania - Cinci elevi români de la o şcoală din Spandau, confirmaţi cu Covid-19

Cinci copii români elevi la şcoala primară „Christoph Földerich” din Spandau, suburbie a Berlinului, au fost confirmaţi cu Covid-19, iar cincizeci de elevi şi nouă profesori au fost plasaţi în carantină, scrie Berliner Zeitung.

Author: M.A. marți 09 iunie 2020 , 11:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit ziarului german, au fost înregistrate şi două cazuri suspecte, conectate cu cele din Spandau, în alte două şcoli din Neukölln.

Cei cinci elevi români învaţă în clase diferite. Acesta este cel mai mare număr de cazuri depistat într-o şcoală germană până acum, au spus autorităţile. 

Trei dintre copiii de la „Christoph Földerich” aparţin aceleiaşi familii, potrivit unui medic. Legat de ceilalţi doi, este probabil că familiile au legătură.

Aparent, infecţia nu s-a produs la şcoală. În familia din care fac parte cei trei fraţi, alţi doi membri au fost testaţi pozitiv. Nu este clar dacă adulţii au transmis copiilor sau invers.

Citeste si: Discuție la Cotroceni pe tema stării de alertă. Klaus Iohannis face anunțul

În Spandau, dar şi alte cartiere ale Berlinului, au fost raportate mai multe cazuri de români infectaţi în ultimele săptămâni. 

Medicul Gudrun Widders din Spandau a spus: „În cazurile raportate acum, este frapant că familiile de români sunt afectate”.

Iniţial, doi copii din clasele a patra şi a şasea au fost depistaţi pozitiv cu Covid-19 la şcoala din Spandau. Grupurile de studiu din care făceau parte- în total, 20 de copii şi patru profesori- au fost plasate în carantină până pe 12 iunie. Apoi cei trei fraţi, care învaţă în clase diferite, au fost testaţi pozitiv.

Astfel, alţi 29 de copii şi cinci profesori au fost plasaţi în carantină până pe 18 iunie.

Autorităţile medicale umăresc acum să găsească persoanele cu care au avut contact familiile. Părinţii copiilor de la şcoala „Christoph Földerich” care nu au fost plasaţi în carantină, dar care au simptome sau incertitudini ar trebui să raporteze departamentului de sănătate publică, a mai pus medicul. 

Citeste si: O nouă cerere respinsă pentru Dragnea. Fostul lider PSD rămâne după gratii

Autorităţile sanitare au mai precizat că două cazuri suspecte de

Covid-19 au fost depistate în Neukölln.

„Comunitatea română din Spandau şi Reinickendorf are legături cu Neukölln”, a spus Falko Liecke, consilier pe probleme de sănătate. Pe lângă aceste două cazuri, şapte copii de la şcoala primară „Hans Fallada” au fost plasaţi în carantină şi alţi zeci de la o şcoală gimnazială. Rezultatele analizelor sunt aşteptate.

Şcolile nu au fost închise. La unitatea de învăţământ din Spandau a mai fost detectat un caz în luna martie- un profesor- însă toate persoanele cu care a avut contact au fost testate negativ.

Citeste si: Coronavirus. 189 de noi cazuri de infectare în România! Câte persoane s-au îmbolnvit până acum

Părinţii au acuzat la finalul săptămânii trecute că nu au fost informaţi oficial privind noile cazuri şi carantina.

Conducerea şcolii a declarat luni pentru Berliner Zeitung: „Din păcate, şcoala nu este autorizată să ofere informaţii presei pe această temă”. Administraţia a mai spus că o scrisoare va fi transmisă părinţilor.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce avere impresionantă are Adrian Minune. Colecția sa de mașini de lux concurează cu a... Ce avere impresionantă are Adrian Minune. Colecția sa de mașini de lux concurează cu a lui Ion Țiriac
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si