Coronavirus - Germania efectuează 500.000 de teste pe săptămână

Germania a crescut numărul de teste pentru Covid-19 la 500.000 pe săptămână, această depistare precoce ajutând în parte la menţinerea numărului de decese la un nivel relativ scăzut, a declarat joi un medic specialist, citat de AFP.

G.B., joi 26 martie 2020 , 21:25

Coronavirus - Germania efectuează 500.000 de teste pe săptămână
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Motivul pentru care Germania numără atât de puţine decese în raport cu numărul celor infectaţi poate fi explicat prin faptul că facem multe teste în laborator", a afirmat în cursul unei conferinţe de presă Christian Drosten, şeful departamentului de virologie al spitalului Charite din Berlin.

Citeste si: China a închis graniţele pentru străini, după ce numărul celor infectaţi de coronavirus la nivel global a ajuns la 500.000

Coronavirus - Germania efectuează 500.000 de teste pe săptămână

"Efectuăm jumătate de milion de teste în fiecare săptămână în Germania", a precizat el.

Germania, grav afectată de pandemia provocată de noul coronavirus cu 36.508 de cazuri oficial înregistrate, numără doar 198 de decese din cauza bolii.

Citeste si: Statul cu 385 de decese din cauza coronavirus

De fapt, această ţară cunoaşte una dintre cele mai scăzute rate ale mortalităţii din lume din cauza Covid-19, cu 0,5%, în timp ce Franţa are 5,2% şi Spania - 7%.

Citeste si: „Tsunami” de bolnavi de covid-19 la Londra

Potrivit ministrului Sănătăţii, Jens Spahn, până la 500.000 de teste au fost efectuate "săptămâna trecută în Germania".

Ministerul german al Cercetării a spus că vrea să aloce 150 de milioane de euro pentru a susţine combaterea virusului de către laboratoare şi spitalele univeristare.

Citeste si: 662 de decese intr-o singura zi in Italia din cauza coronavirusului!

Această reţea ar avea drept misiune să adune toate datele despre pacienţii afectaţi de Covid-19 cu scopul de a avea o privire de ansamblu asupra antecendentelor medicale şi a provenienţei lor şi de a ajuta la realizarea unui vaccin.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si