Germania depăşeşte pragul de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus

Noul coronavirus a contaminat 103.228 persoane şi a ucis 1.861 în Germania, a anunţat miercuri Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), însăcrinat cu lupta împotriva virusului la nivel federal, relatează Reuters.

Author: R.B. miercuri 08 aprilie 2020 , 13:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Germania a înregistrat 4.003 de contaminări şi 254 de decese într-o zi, potrivit bilanţului insitutului.

Berlinul pregăteşte ieşirea din izolare de la 19 aprilie

Guvernul german a întocmit o listă de măsuri pe care să le pună în aplicare atunci când ţara va intra în faza ieşirii din izolare, pe care intenţionează să o implementeze începând de la 19 aprilie, se arată într-un document, pe care Reuters scrie că l-a putut consulta.

Citeste si: Moment de reculegere în toată ţara, pentru ambulanţierul de la Suceava mort de coronavirus- VIDEO

Obiectivul este menţinerea nivelului reproducerii virusului- adică numărul mediu de persoane contaminate de către un singur bolnav- sub unul, care reprezintă pragul la care o epidemie începe să scadă.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus SUA: aproape 2.000 de morți într-o singură zi

Steffen Seibert a dat însă asigurări, într-o conferinţă de presă, că Guvernul nu este încă în măsură să prezinte vreo dată a unei ieşiri din izolare în Germania, o măsură care a intrat în vigoare în această ţară la 22 martie.

Citeste si: Povestea emoționantă a unui medic de senzație! Are 80 de ani și lucrează într-un spital de provincie: ”Nu m-am gândit să plec din spital”

Documentul pe care Reuters scrie că l-a putut consulta- în care se arată că pandemia nu se va încheia înainte de 2021- prevede o revenire treptată la normal şi o implementare a unor dispozitive care permit să se urmărească 80% dintre contactele unei persoane contaminate cu 24 de ore înainte de diagnostic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si