Şase pacienţi cu COVID-19 aflaţi în stare gravă sunt transferaţi, luni, în Germania, cu o aeronavă militară germană.

Germania vine în sprijinul României în lupta împotriva coronavirusului

„Ce se întâmplă acum ne arată ce înseamnă să ai prieteni. Am văzut în ultima perioadă foarte mult sprijin şi, clar, prietenii la nevoie se cunosc. La acest moment asistăm la un sprijin în momente grele, care a inclus o parte medicamente şi o parte preluare de pacienţi, în total 18 pacienţi.

Solidaritatea pe care o vedem la acest moment ne arată că România nu este singură când trece prin momente grele şi că Germania a venit în sprijinul nostru cu acest suport şi cu o echipă medicală care este cu noi de mai multe zile”, a afirmat Arafat, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț de ultim moment: Școala începe luni, 8 noiembrie

Ambasadorul Germaniei la București, declarații despre valul patru de SARS-CoV-2

„Solidaritatea este unicul răspuns', a afirmat diplomatul. Pacienţii sunt însoţiţi, pe durata transferurilor, de echipe medicale de specialitate. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat duminică o hotărâre prin care s-au abilitat Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, să semneze acordul de transfer al pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Germania”, a declarat Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: IMAGINILE ANULUI: Ramona Gabor sare în brațele Irinei Columbeanu! Sora Monicăi a aterizat la București, iar nepoata a așteptat-o la aeroport!- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, 1 noiembrie. Mai puține decese asociate COVID-19 în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si