Beatrice Mahler, avertisment despre pericolul de a rămâne fără oxigen pentru pacienţii COVID

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă cu privire la situația oxigenului din spitalele COVID de la noi. Ea nu crede că au existat, în ultimele săptămâni, manageri de spitale în România care să nu fi avut „emoţii” din cauză că stocurile de oxigen erau pe final.

Author: Razvan Ilie luni 01 noiembrie 2021 , 08:06

Beatrice Mahler: au existat momente în care presiunea oxigenului a fost redusă astfel încât să fie asigurată saturaţia la 93% pentru ca toţi bolnavii să poată fi trataţi până la înnoirea stocului

[Sursa foto: Facebook / Beatrice Mahler]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Beatrice Mahler spune că și în spitalul pe care îl conduce au existat momente în care presiunea oxigenului a fost redusă astfel încât să fie asigurată saturaţia la 93% pentru ca toţi bolnavii să

poată fi trataţi până la înnoirea stocului.

Citeste si: Ce saturație a oxigenului în sânge trebuie să te îngrijoreze dacă ai COVID-19

„Cel puţin în ultimele două săptămâni nu cred că a fost vreun manager dintr-un spital din România care să nu fi trecut prin emoţiile pericolului de a rămâne fără oxigen la pacienţi. Şi noi, la ”Marius Nasta”, am avut astfel de momente, în care ştiam că în câteva ore se termină oxigenul şi am luat legătura cu toate firmele de oxigen", a explicat Mahler.

Citeste si: VIDEO| România a depăşit pragul de 7.000.000 de persoane vaccinate. Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele ore?

"A trebuit să reducem presiunea la oxigen pentru fiecare pacient"

Directorul Institutului Marius Nasta din Capitală a dezvăluit că medicii au fost nevoiți să reducă presiunea la oxigen pentru fiecare pacient până la limita unei saturații de 93%, atsfel încât să beneficieze toată lumea de oxigenul limitat. 

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

"Şi noi, la ”Marius Nasta”, a trebuit să reducem presiunea la oxigen pentru fiecare pacient pentru a asigura o saturaţie de 93% până când aveam aprovizionarea cu oxigen realizată. Sunt momente dramatice, momente care, suprapuse peste numărul mare de cazuri, dificultatea de tratament a cazurilor, pun reale probleme de presiune nu doar pe conducere, dar şi pe medici şi pe asistente”, a declarat Beatrice Mahler duminică, într-o intervenţie la Digi 24.

Citeste si: Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi a primit noi butelii cu oxigen pentru tratarea pacienţilor COVID

Ce pot face spitalele când rămân fără stocuri de oxigen

Mahler a precizat că ţine permanent legătura cu furnizorii de oxigen, pe care susţine că nu îi poate învinovăţi de criza cu care se confruntă sistemul medical sub acest aspect.

Citeste si: O altă tranșă de vaccin anti-COVID Pfizer va sosi în România

Citeste si: „Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia de mireasă! Cine este, de fapt, iubitul Savetei Bogdan- kfetele.ro

Citeste si: Momente sfâșietoare pentru Alina Sorescu. Alexandru Ciucu le-a luat pe fetițele sale pentru prima dată la el. Micuțele își iau rămas bun de la mama lor, cu ochii în lacrimi- radioimpuls.ro

„Nu aş vrea să se înţeleagă că este vina lor, ei ne asigură e tot suportul, însă din păcate capacitatea lor de a oferi cantitatea mare de oxigen este pur și simplu limitată de posibilitatea de producţie”, a adăugat Mahler.

Ea subliniat că este importantă solidaritatea spitalelor care trebuie să se ajute unele pe altele atunci când rămân fără stocuri de oxigen.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si