„Astăzi, colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui PNL, interimar, până la congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor.

Pentru că tot ieri a intervenit demisia secretarului general al partidului, am propus preluarea atribuțiunilor de secretar general de către domnul prim-vicepreședinte Lucian Bode pe această perioadă. Avem foarte multe activități și e nevoie ca secretariatul general să fie coordonat.

Și domnia sa a avut vot în unanimitate în Biroul Politic Național.

Citeste si: VIDEO| Retragerea momentului: Florin Cîțu a demisionat de la conducerea PNL

Am făcut o informare despre ordinea de zi de la Consiliul Național extraordinar al PNL, care va începe azi la ora 12:00. Vom discuta despre convocarea Congresului extraordinar PNL pentru alegerea președintelui partidului. Propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem – 1.300. 617 delegați de drept, diferența de 683 delegați aleși.

Mergem către Consiliul Național cu termene de depunere a moțiunilor către partid. Termen de depunere a moțiunilor va fi miercuri, 6 aprilie, ora 18:00 și apoi dezbaterile care vor trebui să aibă loc în județe până vineri seara la ora 22:00”, a spus, duminică prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, la Parlament, după ședința Biroului Politic Naţional.

Pe ordinea de zi: Congresului extraordinar 

Consiliul Naţional al PNL se va reuni duminică după ce Florin Cîțu a demisionat de la conducerea partidului. Prim-vicepreşedintele liberal Lucian Bode a transmis că pe ordinea de zi va exista un singur punct: Convocarea congresului extraordinar pe 10 aprilie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Viorica Dăncilă, "out" de la BNR. Câți bani pierde lunar fostul premier al României

Decizia convocării Consiliului Naţional al PNL a venit, vineri, în cadrul unei şedinţe a Biroului Executiv care s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă. Decizia în BEx a fost luată cu 45 de voturi din 45 de membri prezenţi. Potrivit surselor din partid, Nicolae Ciucă ar fi favorit pentru a deveni noul președinte PNL.

Florin Cîțu a demisionat

„Aş fi vrut  să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid”, a spus Florin Cîţu.

În cadrul  şedinţei de Birou Executiv convocată de Florin Cîţu  au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu.

Citeste si: Maia Sandu, președintele Republicii Moldova despre situația din Ucraina: „Tragedia pe care o trăiesc astăzi vecinii noștri ucraineni este și tragedia noastră”

„Această şedinţă BEX e singura şedinţă statutară convocată în week-end. Rolul acestei şedinte era de a discuta cu colegii cu care am pornit la drum pentru a da un suflu PNL.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Voiam să discutăm puţin şi despre acţiunile mele care au fost critiate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, e adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis cu PSD. Am avut dreptate, inflaţia creşte, dobânzile cresc. Toate vor avea efecte şi e păcat pentru că sunt măsuri care îii ajută pe români şi creşterea pensiilor, şi a salariilor, dar trebuie făcute cu cap ”, a declarat Florin Cîțu. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si