Dubla crimă din Onești  a șocat toată România la începutul lunii martie 2021. Gheorghe Moroșan a sechestrat doi muncitori în apartamentul pe care îl pierduse în urma unor datorii acumulate.

Citeste si: Soția criminalului de la Onești a fost arestată și ea. Care este motivul

La un an și șapte luni distanță, criminalul și soția sa, considerată complice la dubla crimă și-au primit pedeapsa.

" Pronunțarea în cazul lui Gheorghe Moroșan stabilește și daune morale de 2 mil. euro", informează avocatul Adrian Cuculis.

Detalii înfiorătoare despre dubla crimă din Onești

Pentru a se răzbuna pe cei care i-au luat apartamentul, Gheorghe Moroșan a plecat de acasă cu cel mai lung cuțit pe care îl deținea, mai exact cu o lamă de 27 de centimetri lungime.

Criminalul mai avea și două spray-uri cu piper pe care le-a ținut în buzunarul hanoracului, iar colierele de plastic cu care i-a legat pe muncitori le-a cumpărat chiar înainte de a ajunge la apartamentul în care s-a produs tragedia.

Citeste si: Criminalul din Onești aruncă bomba despre muncitorii omorâți: „Erau oameni răi”

După mai bine de cinci ore în care i-a ţinut sechestraţi pe cei doi muncitori, una dintre victime a încercat să scape iar Gheorghe Moroșan a trecut la agresarea celor doi prizonieri.

Gheorghe Moroșan, amenințări de pe patul de spital

Cu mai multe luni în urmă, când era la spital, Gheorghe Moroșan a amenințat că se va răzbuna cu orice preț după ce a fost arestat.

Citeste si:  Muncitorii uciși de Gheorghe Moroșan au suferit ”un accident de muncă mortal”. Angajatorul electricienilor, găsit vinovat

Criminalul din Onești a spus că îl va ucide pe polițistul care l-a arestat.

Chiar dacă avea răni grave și suferea pe patul de spital, el se gândea la răzbunare.

În acele momente, Gheorghe Moroșan a amenințat că îl va ucide pe omul legii și că nici măcar nu îi pasă dacă își va pierde și el viața în timp ce va încerca să îl omoare pe polițist, dar și pe întreaga lui familie.

Citeste si: VIDEO- Dialogul halucinant dintre agresorul de la Onești și Poliție. Primele imagini

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Autorul dublei crime de la Onești a mai mărturisit că nu regretă nicio clipă că i-a omorât pe cei doi muncitori în apartamentul lui.

Gheorghe Moroșan a declarat că cei doi muncitori veniți să lucrez la instalațiile electrice din apartament „erau oameni răi care își doreau, poate, să pună mâna” e imobilul pierdut de ucigaș în urma unei executări silite.

Citeste si:  Criminalul de la Onești, transferat de urgență la spitalul din Bacău. "Starea pacientului s-a deteriorat"

dubla crima onesti

Cei doi muncitori din Onești, uciși de Gheorghe Moroșan

[Sursa foto: Facebook]

Filmul dublei crime de la Onești

Directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale, Gheorghe Cristian, a prezentat pas cu pas intervenția în timpul incidentului de la Onești. Oficialul IGPR a declarat că adjunctul poliției din oraș a inițiat primele discuții cu bărbatul, având în vedere că îl cunoștea.

Potrivit oamenilor legii, cei doi locuiau la 2- 3 blocuri distanță.

"Primul apel sosit la dispecerat a fost efectuat la 11:47 de către un bărbat care are o problemă din cauza unui litigiu, amenințând că va folosi un cuțit. În momentul transferului apelului, s-a întrerupt.

Operatoarea a transferat apelul către colegii din teren. Primul echipaj a ajuns la 11:52, respectiv la 5 minute după sesizare. La ora 11:55, s-a dispus constituirea unei grupe operative, formată din 17 polițiști, printre care și un negociator. Totodată, la fața loclului s-a deplsat și adjunctul Poliției Municipiului Onești. Adjunctul a inițiat primele discuții cu bărbatul, având în vedere că îl cunoștea.

Citeste si:  Dialogul halucinant dintre agresorul de la Onești și Poliție. Primele imagini

Citeste si:  El este călăul celor doi muncitori din Onești. Motivul care l-a făcut să recurgă la acest gest

Pe parcurs, adjunctul a încerca detensionarea situației. Ulterior, la fața locului a ajuns și șeful poliției municipale Onești. Negociatorul a ajuns la ora 13:53, fiind chemat de urgență la serviciu, fiind liber. La ora 14:01 a fost solicitat un echipaj ISU Bacău. La ora 14:38, cel în cauză, agresorul a reapelat 112 și a sesizat că are în locuință două persoane legate și a solicitat actul apartamentului sau 300.000 de euro. A spus că dacă aude vreo mișcare pe casa scării va trece la executarea celor doupă persoane".

Oficialii Poliţiei au menţionat că autorităţile nu au găsit un partener în familia agresorului, atunci când echipa de negociere a încercat să ia legătura cu soţia bărbatului aceasta anunţând că "îşi susţine soţul în toate demersurile sale".

"În continuare, în paralel, polițiștii au discutat cu soția autorului, care a declarat că își susține soțul în toate demersurile sale. La 16.39 a apelat din nou la 112, cerând să vorbească cu persoane mai importante, deoarece nu are nevoie de poliție. Acest apel s-a derulat pe parcursul a 12 minute și 52 de secunde, timp în care operatorul 112 a încercat să-l calmeze", a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale, Gheorghe Cristian.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

După mai bine de cinci ore în care i-a ţinut sechestraţi pe cei doi muncitori, în atitudinea agresorului s-a produs "un declic”, susţin anchetatorii. Tot în acel moment una dintre victime a încercat să scape. Iniţial, forţele de intervenţie au folosit cartuşe de cauciuc care au lovit mâna agresorului, făcându-l să scape arma.

"Intervenţia forţelor de ordine s-a realizat imediat ce zgomotul şi strigătele din apartamentul vizat au făcut să se înţeleagă că agresorul a trecut la fapte. Nu s-a ezitat niciun moment”, susţin reprezentanţii Poliţiei.

"Încă de la început vă asigurăm că suntem determinați să clarificăm toate aspectele ce țin de acest eveniment. Cei care se fac vinovați de această tragedie vor răspunde legal. Ancheta a fost deja preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău", a declarat un oficial IGPR.

Soția lui Gheorghe Moroșan, implicată în dubla crimă

Soția lui Gheorghe Moroșan a fost reținută imediat după dubla crimă, anchetatorii stabilind că, în timpul evenimentului de luni 1 martie, ea se afla la etajul 4 al aceleiași clădiri, cu un etaj mai sus față de apartamentul groazei.

Polițiștii au găsit în geanta ei mai multe coliere din plastic. Autorităţile nu au găsit un partener de dialog de negociere în familia agresorului, iar soţia bărbatului i-a anunțat pe polițiști că „îşi susţine soţul în toate demersurile sale”. 

gheorghe morosan

Si sotia lui Morosanu a fost condamnata la inchisoare

Gheorghe Moroșan a lăsat un mesaj video prin care explica mecanismele prin care a fost lăsat fără apartamentul de la Onești, pe baza unor abuzuri, după cum el însuși susține. Moroșan a redactat o lungă listă de persoane care se fac vinovate că i-au distrus viața.

Mesajul se încheie cu o amenințare clară la adresa vinovaților și cu un avertisment dur: ”sper să nu ajung să fiu acuzat de terorism”.  Scrisoarea respectivă  a fost redactată în urmă cu 5 ani și transmisă mai multor jurnaliști importanți din România, într-o încercare disperată de a recupera bunurile care i-au fost confiscate în urma unui proces catalogat de el nedrept.

Presa locală a scris pe larg, în perioada 2002-2010 despre situația soției lui Moroșan, condamnată pentru dispariția a mai multe tone de materiale din gestiunea combinatului la care lucra.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si