Presa din Grecia realatează că mai mulți cetățeni din nordul țării ar avea certificate false de vaccinare din Bulgaria, având în vedere că în această țară a crescut numărul de reclamații împotriva medicilor de familie, care se ocupă cu vaccinarea anti-Covid în Bulgaria, eliberând certificate de vaccinare unor persoane care nu s-au imunizat

Citeste si: Octavian Jurma susține că majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători

Fabrica certificatelor false

În Bulgaria se pare că ar exista o adevărată fabrică de eliberare de certificate false de vaccinare anti-Covid. Pentru 300 de euro se poate obține un certificat verde fără vaccin. În Bulgaria, vaccinarea este efectuată de medicii de familie, iar în centrele de vaccinare sunt implicate 6-7 persoane. 

Citeste si: Grecia reintroduce certificatul verde

Certificatele de vaccinare din România și Bulgaria

Autoritățile din Grecia susțin că vaccinările grecilor care par a fi fictive vor fi analizate la microscop, iar dacă se vor dovedi a fi false, persoanele vor risca sancțiuni penale și financiare grave.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În România și în Bulgaria au existat cazuri în care un certificat de vaccinare s-a putut obține foarte ușor. 

Din 21 octombrie, Grecia a impus prezentarea certificatului de vaccinare împotriva Covid pentru cei care vor să meargă în restaurante, cafenele, baruri, hoteluri, săli de concert, muzee și piscine. 

Citeste si: Percheziții într-un dosar privind certificate false de vaccinare în Timiș, Mehedinți și Gorj


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si