Americanul din localitatea Charlotte, Florida, a contractat boala după ce și-a spălat bine nasul cu apă de la robinet, potrivit Metro.co.uk.

Citește și: Singurul exercițiu fizic care te îmbătrânește mai repede, dezvăluit de un medic estetician

În acest fel, amiba a ajuns în sinusurile bărbatului și de acolo a urcat la creier.

Ce este amiba "mâncătoare de creier"

Autoritățile spun că rezidentul a contractat amoeba microscopică numită Naegleria fowleri. Astfel de infecții sunt incredibil de rare. În Statele Unite, maxim cinci cazuri au fost diagnosticate anual din 2012-2021.

Citește și: VIDEO. Profesoară dată afară din cauza aspectului fizic provocator

Amiba nu este nici bacterie, nii virus, ci un organism unicelular (protozoar). Este răspândită în apele dulci, stătatoare, dar și pe pamânt umed.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Are aspectul unei mese gelatinoase incolore, cu forma corpului mereu schimbătoare. Amiba formează prelungiri de citoplasmă, așa-numitele piciorușe false, cu care captează alte celule și le digeră.

Citește și: Un curier din Peru purta o mumie antică în geanta frigorifică. "O cheamă Juanita și e iubita mea spirituală"

Practic, hrana întâlnită în calea amibei- în acest caz celulele neuronale ale creierului uman, este înconjurată de pseudopode și introdusă în interior. În jurul ei se formează o veziculă transparentă, care o digeră cu ajutorul sucurilor sale digestive.

amoeba microscopică numită Naegleria fowleri.

Amiba microscopică numită Naegleria fowleri își schimbă mereu forma

[Sursa foto: PixaBay]

"Este o amiba dificil de contractat, deoarece trebuie să treacă direct prin nas în sinus și să intre în creier”

Bărbatul care a contractat Amoeba locuia în localitatea Charlotte, Florida, au declarat directorii de sănătate din statul american.

Jae Williams, secretar de presă la Departamentul de Sănătate din Florida, a declarat pentru USA Today: „Amiba Naegleria fowleri este extrem de specifică și relativ foarte dificil de contractat, deoarece trebuie să treacă direct prin nas în sinus și să intre în creier”.

Citește și: A reușit imposibilul. Avea 266 de kilograme și nu putea ieși din casă. Acum este o femeie atrăgătoare (FOTO)

„Este un organism obișnuit în apele dulci, în mod special în bălți expuse la soare”, a mai eplicat medicul american.

Williams a sugerat că este posibil ca tragedia să fi intervenit din cauza faptului că rezidentul din Florida obișnuia să își clătească sinusurile cu apă de la robinet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si