Grile Rezidenţiat 2021: Unde poţi vedea cum arată subiectele?

Grile Rezidenţiat 2021. Vă prezentăm toate informațiile de care aveți nevoie pentru examenul de rezidențiat 2021. Iată unde poți vedea cum arată subiectele!

Author: Alina Raducu joi 14 octombrie 2021 , 10:40

Grile Rezidenţiat 2021: Unde poţi vedea cum arată subiectele?

Grile Rezidenţiat 2021: Unde poţi vedea cum arată subiectele?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Sănătății organizează duminică, 21 noiembrie 2021, concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Concursul de rezidențiat se desfășoară în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Totodată, dosarele participanților se vor trimite exclusiv prin poștă sau servicii de curierat la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare în care se solicită continuarea pregătirii în perioada 15 septembrie 2021-29 septembrie 2021, inclusiv, data poștei.

Grile Rezidențiat 2021

Examenul va fi susţinut după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă unui test-grilă cu 200 de întrebări. 

Tematica și bibliografia pentru concurs de rezidențiat- sesiunea 21.11.2021 le puteți găsi pe siite-ul ofocial rezidentiat.ms.ro.

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România a anunţar recent publicarea oficială a bibliografiei aprobate de către Ministerul Sănătății, pentru examenul de Rezidențiat 2021.

Totodată, este important de menționat faptul că tematicile și bibliografia au fost modificate față de sesiunea anterioară în domeniile: medicină, medicină dentară, farmacie. Pentru a accesa tematica și bibliografia aprobate, puteți consulta următorul link: rezidentiat.ms.ro, secțiunea Tematica și bibliografia- Concurs de rezidențiat- sesiunea 21.11.2021.

Grile Rezidenţiat 2021: Unde poţi vedea cum arată subiectele?

Grile Rezidenţiat 2021: Unde poţi vedea cum arată subiectele?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rezidentiat 2021. Lista actelor necesare pentru inscrierea la examen

Câte locuri sunt disponibile la examenul de rezideniat 2021

Admiterea în rezidenţiatul pe locuri se face prin concurs naţional organizat de Ministerul Sănătăţii la nivelul instituţiilor de învăţământ superior medical cu facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie acreditate, în sesiune unică, în trimestrul IV al fiecărui an.

Totodată, pentru a afla câte locuri sunt disponibile în cadrul concursului national pentru absolventii facultatilor de medicina din Romania, puteți accesa site-ul oficial aici rezidentiat.ms.ro/transfer rezidentiat.ms.ro.

Iată actele necesare pentru înscriere 

Dosarul de înscriere a candidatului la examentul de rezidențiat trebuie să conțină următoarele documente:

a) cererea de înscriere la concurs, în care se vor menționa:

(i) numele candidatului, inițiala/inițialele tatălui, precum și toate prenumele candidatului înscrise în buletinul, cartea de identitate sau pașaportul cu care se va legitima la intrarea în sală, aflate în termen de valabilitate;

(ii) centrul universitar și domeniul pentru care concurează;

(iii) acordul pentru folosirea numelui și pentru afișarea rezultatului pe internet;

(iv) declarație de consimțământ pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv că datele vor fi tratate confidențial, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare;

b) copia buletinului, cărții de identitate sau a pașaportului (paginile din care reies numele și prenumele candidatului, precum și data nașterii);

După încheierea rezidenţiatului, are loc examenul pentru obținerea titlului de medic, medic dentist și, respectiv, farmacist specialist, examen care se susţine în cadrul sesiunilor organizate de Ministerul Sănătăţii (două sesiuni anuale, martie și octombrie), conform medijobs.ro.

Examenul se organizează de Ministerul Sănătății în centrele universitare în care s-a efectuat pregătirea, și se susține în fața unei comisii de specialiști propusă de universitățile de medicină și farmacie acreditate, cu avizul colegiilor profesionale și numite prin ordin al ministrului sănătății.

Citeste si: OMS cere ajutorul Chinei pentru a afla cu adevărat originea coronavirusului: ”Ultima noastră şansă” 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si