Varianta Delta continuă să facă ravagii la nivel global. În multe state, chiar și în țara noastră, autoritățile îndeamnă oamenii să se vaccineze cu a treia doză anti-COVID-19. Pe de altă parte, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății vin cu o reacție controversată. Ei se opun administrării celei de-a treia doză la scară largă. Tot ei afirmă că pandemia, la nivel global, nu va învinsă astfel.

Citeste si: Reprezentanții OMS, anunț despre COVID-19: „Nu deținem control asupra virusului”

În multe state de pe glob, campania de vaccinare a fost o reușită. Populația a ajuns chiar să primească și a treia doză a serului, ca de exemplu în Spania. În alte țări, însă, campania a fost un eșec. Acest lucru a fost influențat de doi factori: lipsa dorinței populației de a se vaccina, fie de lipsa vaccinurilor.

Anunț OMS în privința dozei trei anti-COVID-19

Există locuri de pe glob în care oamenii și-au dorit să se vaccineze însă nu au avut cu ce. Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au ieșit acum public și, conform presei internaționale, au cerut să se nu mai apeleze la doza a treia de vaccin dacă nu este impetuos necesar, cel puțin deocamdată.

Citeste si: Șeful Pfizer a declarat că lumea ar putea reveni la normal într-un an

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINILE ANULUI: Ramona Gabor sare în brațele Irinei Columbeanu! Sora Monicăi a aterizat la București, iar nepoata a așteptat-o la aeroport!- wowbiz.ro

Specialiștii OMS au declarat că discrepanța dintre state, referitor la dozele de vaccin de care dispun, este incorectă și imorală, tocmai de accea OMS se opune vaccinării în masă cu doza a treia. Este știut faptul că statele sărace nu au parte de același tratament ca țările care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri.

anunț oms administrarea dozei trei vaccin

Vaccinarea împotriva temutului virus.

[Sursa foto: PixaBay]

„A începe inocularea celei de-a treia doze este într-adevăr cel mai rău lucru pe care îl putem face în calitate de comunitate globală.

Este nedrept şi, de asemenea, incorect pentru că nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent (Africa), iar acest continent nu are nicio capacitate de producţie prin alte mijloace", a declarat şeful OMS, care a ținut să mai precizeze că a treia doză este "imorală, incorectă şi nedreaptă şi trebuie să se oprească".

Citeste si: Anunț uluitor de la OMS despre noua tulpină Delta de coronavirus

OMS anunță că a treia doză de vaccin este recomandată, în lupta pe care o ducem cu infecția de coronavirus, doar persoanelor imunodeprimate, ci nu ar trebui folosită la scară largă. Astfel că pe altă parte, un număr mare de persoane, la nivel mondial vorbind, nu a primit nici măcar prima doză de vaccin, ceea ce le face vulnerabile în fața bolii.

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Babasha reacționează! Ce spune despre cuvintele dure pe care le-a primit de la Corina Bud: "Nu îmi vindecă mie problemele sau gândurile"- radioimpuls.ro

De exemplu Africa. Acolo unde, față de alte state, SUA, Europa, Asia, unde prima doză a fost administrată la peste 50% din populație, doar 7% din africani, conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-au putut imuniza.

Citeste si: Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si