Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie a anunțat, miercuri, la finalul şedinţei de lucru, că eliminarea restricţiilor şi redeschiderea sectoarelor grav afectate de pandemie se va putea face treptat, în funcţie și de ritmul în care se derulează campania de vaccinare.

Propunerile concrete de măsuri vor fi discutate, începând de joi, în grupuri de lucru pe domenii, respectiv economie, sănătate, muncă şi protecţie socială, transporturi şi infrastructură, educaţie şi cercetare, tineret şi sport, respectiv, cultură.

Citeste si: Decizie CNSU de ultim moment cu privire la reînceperea școlilor

Noi evenimente culturale-pilot în condiții de siguranță sanitară 

Reprezentanții asociațiilor și organizațiilor de profil au venit cu propuneri concrete privind perspectiva organizării unor evenimente culturale-pilot care să fie desfășurate în condiții de siguranță sanitară. Reprezentanții Asociației Municipiilor și-au exprimat disponibilitatea de a găzdui astfel de evenimente-pilot.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, s-a discutat și despre pregătirea redeschiderii treptate a sectorului ospitalității, pe măsură ce avansează campania de vaccinare.

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, la întâlnirea de lucru de la Guvern[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Eliminarea restricțiilor și redeschiderea sectoarelor grav afectate de pandemie se va putea face treptat, în funcție de creșterea gradului de imunizare a populației. Campania de informare privind vaccinarea va fi și ea adaptată fiecărui sector vizat de măsurile de relaxare", se spune în mesajul oficial.

Citeste si: Impas în vaccinare? Număr foarte mare de locuri disponibile în platforma informatică

Începând de azi, se formează grupuri tehnice de lucru pe domenii 

Propunerile vor fi analizate începând de mâine în grupuri tehnice de lucru pe domenii, în care reprezentanții ministerelor și instituțiilor abilitate se vor pune de acord asupra propunerilor specifice de măsuri. Acestea vor fi ulterior prezentate spre aprobare în cadrul Comitetului interministerial.

Astfel, grupurile de lucru vor avea în analiză propunerile venite în domeniile economie, sănătate, muncă și protecție socială, transporturi și infrastructură, educație și cercetare, tineret și sport, respectiv, cultură.

Emil Boc și Sorin Câmpeanu, printre cei care au participat la a doua ședință a comitetului interministerial[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

”Campania de vaccinare merge bine în acest moment, există suficiente doze de vaccin pentru a ne atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie, astfel încât rata de imunizare să ne permită revenirea treptată la normalitate”, a declarat Secretarul General al Guvernului, Tiberiu Horațiu Gorun, care a prezidat reuniunea de astăzi a Comitetului Interministerial, în calitate de vicepreședinte.

”Este nevoie să venim cu propuneri de măsuri concrete într-un timp cât mai scurt și să avem un mod de lucru eficient. Secretariatul General al Guvernului se va implica total”, a declarat, la rândul său, Mircea Abrudean, Secretar General Adjunct al Guvernului.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare[Sursa foto: Guvernul Romaniei]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si