Noi decizii din partea Guvernului. Programul „Prima Casă” devine „Noua Casă”

Guvernul are în discuţie, joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Programului „Prima Casă” care va fi redenumit „Noua Casă”. Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a solicitat suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect de act normativ care modifică OUG 60/2009. Executivul va aborda şi condiţiile pentru mărirea plafonului, a anunţat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de joi a Cabinetului.

G.B., joi 09 iulie 2020 , 18:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Deci lumea cunoaşte programul Prima Casă, care a fost transformat într-o „Familie, o casă” şi acum noi o să îi spunem „Noua casă”. Dar se rezolvă toate probleme care existau şi inadvertenţele, nu?”, l-a întrebat Ludovic Orban pe ministrul de Finanţe.

Florin Cîţu a spus „bineînţeles”.

Noi decizii din partea Guvernului. Programul „Prima Casă” devine „Noua Casă”

Premierul a mai întrebat dacă va fi stabilită şi „mărirea plafonului pentru care se aplică TVA”, iar ministrul de Finanţe a răspuns: „Da, vine în urma discuţiilor pe care le-am avut atât cu cetăţenii, cât şi cu cei care sunt implicaţi direct din domeniul financiar bancar şi dezvoltatori”.

guvern prima casă

Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă cu care şeful Executivului a fost de acord să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de joi este vizează programul IMM leasing de echipamente şi utilaje.

„A fost în primă lectură, săptămâna trecută, şi acum îl propun pe ordinea de zi”, a precizat Florin Cîţu.

Citeste si: MAE: Opt români, lucrători la o fermă agricolă din regiunea Aquitania din Franţa, testaţi pozitiv cu COVID-19

Citeste si: Planul OMS pentru a învinge lupta cu noul coronavirus: "Nu putem învinge pandemia dacă suntem neuniţi”

Citeste si: Iohannis a promulgat Legea! Ce măsuri vor fi luate privind starea de alertă

Programul IMM Leasing asigură până la 80% din valoarea finanţării pentru achiziţia de echipamente IT şi 60% pentru cumpărarea altor echipamente, iar plafonul maxim, pentru un beneficiar, este de 5 milioane de lei.

Citeste si: Focar de coronavirus din cauza unei asistente care a ignorat normele de protecție. Cum a reacționat medicul Virgil Musta?

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si