Guvernul ia în calcul plafonarea prețului la gaze. Florin Cîțu: "Nu vreau să fie o decizie invazivă"

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, după ședința de Guvern, că s-a discutat în Executiv despre plafonarea preţurilor la gaze, prim-ministrul precizând că Ministerul Energiei şi Consiliul Concurenţei vor avea o discuţie în acest sens cu Comisia Europeană.

Author: Razvan Ilie miercuri 15 septembrie 2021 , 15:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Florin Cîțu a precizat că sunt mai multe țări din UE care discută subiectul plafonării prețului la gaze și se consultă cu Comisia European.

Șeful Guvernului a mai spus că nu vrea ca România să ia o măsură invazivă.

Citeste si: Incredibil: 40% din români ar putea rămâne fără gaze, în plină iarnă. Deficitul zilnic, de ordinul milioanelor de metri cubi

Florin Cîțu: Sunt mai multe variante la care ne gândim

„Am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze. Am introdus această temă în dezbatere în Guvern. Domnul ministru (al Energiei, Virgil Popescu- n. red.) împreună cu Consiliul Concurenţei vor discuta şi cu Comisia Europeană. Sunt mai multe variante la care ne gândim. Am vrut să avem şi această variantă.

Căutăm cele mai bune soluţii pentru această perioadă în care preţurile la energie şi gaze au crescut", a declarat premierul Florin Cîțu.

Potrivit prim-ministrului, ne aflăm într-o situație specială care cere măsuri speciale. 

"Abia acum am început să ne uităm la acaeastă soluție. Avem deja soluția pentru compensare. Despre plafonare, pentru mine este important să nu distorsionăm mult piața, motivația de a investi dispare pentru firme, vrem să nu fie o decizie invazivă. Este o situație specială, care necesită măsuri speciale. Sunt mai multe țări din UE care discută la nivelul Comisiei Europene acest subiect", a explicat Florin Cîțu după ședința de guvern.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si